Lowie Beemster, bestuurslid, en Larry Schouten, eventmanager van de Westfriese sportexperience (r).
Lowie Beemster, bestuurslid, en Larry Schouten, eventmanager van de Westfriese sportexperience (r). (Foto: aangeleverd)

Westfriese sportexperience op Westrand in Wervershoof

Algemeen

Veel Westfriezen kennen de Westfriese Sportverkiezingen (27 jaar lang een begrip), maar ook hier gooide corona roet in het eten. Maar zoals sporters met tegenslagen moeten omgaan, heeft de Westfriese Sportverkiezing de kans gegrepen om iets heel nieuws daarvoor in de plaats te zetten. Dus geen jaarlijkse verkiezing Westfriese sportman of sportvrouw van het jaar, maar op zaterdag 24 september van 11.00 tot 15.00 uur nu een Westfriese Sportexperience voor de Westfriese jeugd op de Westrand, aan de Theo Koomenlaan in Wervershoof.

Eventmanager Larry Schouten: “De Westfriese Sportexperience is een evenement dat we jaarlijks willen organiseren in een van de zeven Westfriese gemeentes. Dit jaar zijn we gast op sportpark de Westrand. De gedachte is om de jeugd (nog) meer te stimuleren te bewegen en aan sport te gaan doen. Dit ook in de gedachte van de sportakkoorden, waarbij we de jeugd zo veel mogelijk willen enthousiasmeren voor sporten, aansluiten bij een vereniging en in een veilige omgeving. Verenigingen zorgen voor verbinding en samenhang in de maatschappij en dat is zeer belangrijk. Op deze sportexperience proberen jeugdige kinderen allerlei, en soms te gekke, sporten en doen mee aan wedstrijdjes en uitdagingen”.

Leerlingen van de basisscholen

Vooraf worden alle basisscholen in Westfriesland geïnformeerd over de Westfriese Sportexperience en uitgenodigd mee te doen. Schouten: “Hiervoor is een. stempelkaart gemaakt voor elk kind. Zestien Westfriese verenigingen doen mee en we laten de deelnemende vereniging zoveel als mogelijk zelf beslissen hoe zij zich die dag willen presenteren en hoe zij de deelnemers willen activeren met workshops, wedstrijdjes, demonstraties etc. Natuurlijk hopen we op de komst en aanwezigheid van een paar bekende Westfriese topsporters, maar er is geen nominatie of verkiezing deze dag. Wel hopen wij met de komst van onder meer een bekende freestyle voetballer en E-sporter de kinderen te laten genieten”.

Voor wat betreft sporten en gezondheid staan op het terrein ook kraampjes met waterpunten, fruit en informatie over gezond sporten. Schouten: “Aangezien het de eerste keer is dat we dit organiseren, hopen we vooral dat de jeugd enthousiast reageert en in groten getale komt en dat de deelnemende verenigingen hier mogelijk nieuw leden aan overhouden.  Verder is het voor ons een uitdaging om dit evenement te doen laten groeien tot een bekend jaarlijks gebeuren op steeds een nieuwe sportlocatie in een van de zeven Westfriese gemeentes”.

De Westfriese Sportexperience is speciaal gericht op de doelgroep 6 tot en met 12 jaar, maar ook ouderen zijn welkom. Entree is gratis.

Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vuurwerk afsteken? Wat mag wel en niet in Westfriesland? Algemeen 22 nov, 16:03
Afbeelding
Geslaagd turntoernooi voor Samantha Rik en Rosa Tromp Algemeen 22 nov, 13:51
Afbeelding
Najaarsmarkt in Andijk op 26 november Winkelen 22 nov, 10:03
Afbeelding
Kerstfair in Cultuurhuis Abbekerk Uit 21 nov, 17:03
Afbeelding
De Bakkerij van Sinterklaas staat in Medemblik Algemeen 21 nov, 16:45
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Waarderingsspeld voor vrijwilligers Stichting Oud Wervershoof Algemeen 21 nov, 09:21
Afbeelding
Winnaars Duurzaam Ondernemen Awards Algemeen 21 nov, 08:54
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45