Afbeelding
Foto: aangeleverd

Oppermachtige Candy Blue Chip wint in Medemblik

Algemeen

MEDEMBLIK - Met groots machtsvertoon heeft Candy Blue Chip maandag de kortebaan van Medemblik gewonnen. De merrie van Stal de Groningers was op de bomvolle Nieuwstraat niet te beschieten en reed samen met pikeur Rick Wester overtuigend naar de bloemen. De verrassende Bankrobber met John Dekker moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De merrie is de opvolger van Archange de Jiel die de laatste twee edities in Medemblik had gewonnen. Maandag ging hij op voor zijn derde zege op rij, maar na een sterk optreden in de eerste omloop trof hij in de ronde daarna Candy Blue Chip. De twee stalgenoten maakten er een mooie strijd van. Daarin was Candy Blue Chip duidelijke de betere. Wel moest ze één rit afstaan aan de tegenstander toen ze direct na de start een galoppade maakte.

Het was de enige keer dat Candy Blue Chip een rit verloor. In het vervolg van de middag was ze een klasse apart. Na winst op Coktail Bar wachtte in de halve finale de snelle Calistokingsdeep. De troef van Ruud Pools kwam via de laatste binnenbocht nog dichtbij, maar het was niet genoeg om het de uiteindelijke winnares echt moeilijk te maken.

Ook Bankrobber was in de finale niet bij machte om Candy Blue Chip te verslaan. De merrie startte twee keer razendsnel waarna Bankrobber geen meter dichterbij kon komen. Het leverde Stal de Groningers de fraaie eerste prijs van 3000 euro op. Het betekende tevens de derde zege van het seizoen voor Candy Blue Chip.

Mooie middag voor John Dekker

John Dekker beleefde voor de stal van Appie Bosscha een mooie middag. Hij werd met zijn paarden Bankrobber en Jocke Cane respectievelijk tweede en derde in Medemblik. Allebei keerden zij via de tussenronde terug in de strijd na in de eerste omloop verloren te hebben. Thomas Bos reed de laatste ritten van Jocke Cane nadat de paarden in de halve finale tegen elkaar hadden geloot. De dappere Calistokingsdeep met Ruud Pools werd vierde.

De Harddraverijvereniging Prins Hendrik kan terugkijken op een zeer geslaagde middag. De koers was van hoog niveau, het bleef op een enkel buitje na droog en de omzet bij de totalisator was bijzonder hoog. Het exacte bedrag is nog niet bekend. Wel is al zeker dat de vele bezoekers niet eerder zoveel geld hebben ingezet op de Medemblikse koers.

Afbeelding
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Slijterijen en supermarkten in Noord-Holland Noord scoren goed op naleving leeftijdsgrens Algemeen 6 dec, 13:06
Afbeelding
Prijzenregen bij Westrandboulers in Wervershoof Algemeen 5 dec, 13:58
Afbeelding
Eva Vijn uit Benningbroek doet graag klusjes om te sparen voor de jamboree Algemeen 5 dec, 13:49
Afbeelding
Eugenia Melnik toont twee documentaires in Oorlogsmuseum Medemblik Algemeen 5 dec, 12:42
Afbeelding
Drie verlichte boerderijroutes in Westfriesland van 16 t/m 18 december Algemeen 5 dec, 09:59
Afbeelding
Kledingbank in Medemblik blijft overeind Algemeen 3 dec, 09:09
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Oud-Medemblikse Jodie Stienstra zingt eigen lied Algemeen 2 dec, 13:48
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 16:03
Afbeelding
Studenten Chris, Sjoerd, Youri en Jarno maken duurzame plantenvoeding Algemeen 30 nov, 16:25
Afbeelding
Nieuwjaarsduik in Medemblik voor Voedsel/kledingbank Algemeen 30 nov, 10:14