Een park en 41 nieuwe woningen in project Spierland

Algemeen
De heer Scholtens en wethouder Van Dolder.
De heer Scholtens en wethouder Van Dolder. (Foto: gemeente Koggenland)

SPIERDIJK - Onlangs ondertekenden wethouder Rosalien van Dolder van de gemeente Koggenland en Guido Scholtens van de Scholtens Groep uit Wognum, de intentieovereenkomst voor de 3e fase van Spierland. De overeenkomst is een stap richting de realisatie van een park en 41 nieuwe woningen in het dorp Spierdijk.

De eerste en tweede fase zijn inmiddels verkocht, behoefte aan woningen in het dorp is er nog altijd. Ook is er een behoefte om een park te realiseren aan de rand van het dorp, om te spelen en recreëren.

Park Spierland

Vanuit Spierdijk bestaat er een grote wens om aan de rand van het dorp een park aan te leggen met daarin voorzieningen zoals een trapveldje en een natuurspeeltuin. Integraal onderdeel van deze ontwikkeling is de realisatie van een gemeenschappelijk park voor de Spierdijkers. Het park zal een plek zijn om te spelen en recreëren, maar heeft ook als doel bij te dragen aan de klimaat- en natuurdoelstelling.

Spierland fase 3

Het nieuwbouwplan bestaat uit 41 woningen in verschillende woningtypes. Zo zijn er woningen voor starters, vrije kavels/vrijstaande woningen, huurwoningen, levensloopbestendige woningen, rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen. Deze mix van woningen zorgt voor een toekomstbestendige wijk.

Aanmelden al mogelijk

De realisatie van deze fase is gepland vanaf 2025 en geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden via /www.koggenland.nl/zoekt-u-een-koopwoning-of-kavel of www.wonen-spierdijk.nl. Net als bij de eerdere fases wordt voorgang gegeven aan de Spierdijkers doormiddels van de ABC-systematiek. Hiermee wordt de volgorde bepaald van de categorieën A (Spierdijkers), B (sociaal en economische verbonden aan Spierdijk) en C (overige). De uiteindelijke inschrijving en loting zal onder toezicht worden uitgevoerd door de notaris én de gemeente Koggenland.