Nieuwjaarsduik in Medemblik voor Voedsel/kledingbank

Algemeen
Jij springt toch ook voor het goede doel in het IJsselmeer?
Jij springt toch ook voor het goede doel in het IJsselmeer? (Foto: archief Rodi Media)

PWF organiseerde jarenlang de Nieuwsjaarsduik voor een goed doel. En dat mag niet verloren gaan, vinden alle oud-PWF-ers. MORGEN! (PWF, PvdA en PW2010) omarmt het evenement, en samen met Bestevaer is de Nieuwjaarsduik weer toegankelijk voor deelnemers en publiek. Zet in de agenda: zondag 1 januari om 13.30 uur.

Het goede doel waarvoor de deelnemers zwemmen is de Voedsel- en Kledingbank Medemblik. De Voedselbank biedt tijdelijk voedselhulp aan mensen die in armoede leven en gaat verspilling van kwalitatief goed voedsel tegen. Het gaat niet goed met de Voedselbank, die zit in zwaar weer. Hetzelfde geldt voor de Kledingbank. Om een steentje bij te dragen aan deze maatschappelijke initiatieven duikt iedereen het IJsselmeer in een goede doel. Van MORGEN! doen fractieleiders Tom Beuker en Siem Zeilemaker mee aan de Nieuwjaarsduik. U toch ook?

Inleg 5 euro, inclusief warme soep, worst of chocomelk. Bezoekers kunnen een donatie in de pot doen of de lekkernijen kopen. De hele opbrengst gaat naar de Voedselbank. MORGEN! ziet je graag op 1 januari.

De voedselpakketten worden klaargemaakt door vrijwilligers.