Arno en Minko rijden voor Santa Maxima Nederland

Algemeen
Arno van Kampen wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, afdeling verblijf en activiteiten.
Arno van Kampen wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, afdeling verblijf en activiteiten. (Foto: aangeleverd)

Minko van Es uit De Rijp en Arno van Kampen uit Abbekerk richtten in 2020 het platform Santa Maxima Nederland op.  Al rijdend als Kerstman op de motor proberen zij zoveel mogelijk andere motor-, zijspan- en trike-rijders te inspireren om mee te doen met de ‘Santa Claus is coming to town toerrit’. Arno: “Het feit dat mensen aan mij vragen waarom ik als Kerstman rondrijd, is juist de reden om er zo bij te lopen en te rijden. Het geeft aanleiding om met elkaar contact te zoeken en stelt mij in de gelegenheid het een en andere te vertellen over de achterliggende reden”.

De Kerstmannen op de motorfiets vragen op deze manier aandacht voor hun missie: zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de afdeling ‘verblijf en activiteiten’ van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het ingezamelde geld wordt onder meer gebruikt om activiteiten aan te bieden aan de kinderen (en hun gezin) die behandeling krijgen in het ziekenhuis. Dit zijn activiteiten buiten het ziekenhuis, maar voor kinderen die te ziek zijn, worden er ook activiteiten in het ziekenhuis aangeboden, zelfs aan het bed indien nodig.

Even vergeten

“Deze activiteiten helpen kinderen hun ziekte even te vergeten – om gewoon weer kind te zijn. Helaas overleven niet alle kinderen de ziekte, de activiteiten zorgen voor mooie herinneringen voor de nabestaanden... Activiteiten helpen ook om om de ziekte te verwerken.” Santa Maxima Nederland is een platform, geen stichting. Daarom gaat 100% van alle donaties naar het ziekenhuis en blijft er nergens iets aan de strijkstok hangen. Iedereen is vrij om een donatie te doen. 

Kerstrit

Santa Maxima Nederland heeft in verschillende provincies beheerders die in december, in hun eigen omgeving, een kerst rit uitzetten. Arno en Minko regelen het voor deze regio. Doe zaterdag 10 december ook mee met de ‘Santa Claus is coming to town toerrit’. Deelnemers starten om 11.30 uur de kerstrit op het burgermeester Kromplein in Abbekerk. Meedoen is gratis. Hoe groter de groep, des te meer aandacht. Gegarandeerd een dag vol plezier waar de motorrijders met veel vreugde op terugkijken. Leuk als iedereen verkleed aan de rit meedoet. Aanmelden of meer informatie is te vinden op Facebook: Santa Maxima Nederland. Een donatie doen kan via https://www.maximaalinactie.nl/team/santa-maxima-nederland

Tompoezenactie

Appie van De Spar sponsort net als vorig jaar de tompoezenactie, ten bate van het Prinses Máxima Centrum afdeling Kinderoncologie. In De Spar ligt een bestellijst waarop iedereen de achternaam en het aantal dozen kan noteren. Graag op alfabet invullen. De tompoezen kunnen zaterdag 10 december vanaf 09.00 uur worden opgehaald en men betaalt aan de kassa. Eén doos bevat vijf tompoezen en kost slechts 5,99 euro. Ria en Desirée staan weer achter in de winkel klaar om de dozen met lekkernijen te overhandigen.

Lichtjes collecterit

In Abbekerk wordt dinsdag 13 en woensdag 14 december van 17.00 tot 19.00 uur de lichtjes collecterit verreden. Verklede collectanten rijden met versierde kerstmotorfietsen en muziek het dorp door om te collecteren voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. “Het is retegezellig”, zegt Arno, “en je komt echt in een vrolijke kerststemming. Voor de kinderen is het een magische bedoening.”

Scan de QR-code.
Arno is overal te vinden.
'Kerstmannen' Eric, Minco en Arno voeren op hun geheel eigen wijze actie.