Keurmerk voor streekomroep WEEFF

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pixabay

REGIO - WEEFF heeft als zevende streekomroep van Nederland het ‘Keurmerk Nederlandse Streekomroepen’ toegezegd gekregen. Vrijdag 27 januari wordt om 16.00 uur het keurmerk officieel door de NLPO uitgereikt in het Grand Café van Schouwburg Het Park in Hoorn.

Het keurmerk is een landelijke erkenning dat er als lokale omroep voldaan wordt aan alle criteria van een Lokaal Toereikend Media-Aanbod. Om het keurmerk te verkrijgen heeft WEEFF een strenge audit doorlopen. Zo moest er onder andere voldaan worden aan 20 criteria, die zijn getoetst door het Keurmerkinstituut. “Wij zijn ongelofelijk trots op deze erkenning van journalistieke kwaliteit en organisatorische professionaliteit. Hiermee zijn wij een voorbeeld van wat een hechte samenwerking tussen betaalde en niet betaalde medewerkers met elkaar kunnen bereiken in een unieke samenwerking tussen burgerjournalisten en professionals. Een sterk staaltje Westfriese kracht en creativiteit. Daarmee zijn we niet alleen een voorloper, maar ook een voorbeeld voor de landelijke ontwikkelingen in het medialandschap”, aldus Erik Bout, hoofdredacteur van WEEFF.

De andere omroepen in Nederland met dit keurmerk zijn de grootstedelijke omroepen OPEN Rotterdam, OOG in Groningen, de WOS in ‘s-Gravenzande, de Publieke Omroep Amsterdam (POA) en ZuidWest en Dtv uit Brabant.

De doelstelling van het keurmerk is het bevorderen van kwaliteit/professionaliteit, de efficiency en het productaanbod bij lokale omroepen. “Daarnaast kan een streekomroep met een keurmerk ook aan stakeholders (zoals gemeenten, samenwerkingspartners en adverteerders) aantonen een aantrekkelijke partner te zijn”, aldus de NLPO.