Waarderingsspeld van gemeente Medemblik voor voor Ciska Groeneveld uit Midwoud

Algemeen
Cisca Groeneveld en wethouder Yannick Nijsingh.
Cisca Groeneveld en wethouder Yannick Nijsingh. (Foto: Marcel Rob)

Ciska Groeneveld (78) uit Midwoud kreeg 22 maart, uit handen van wethouder Yannick Nijsingh (Sociaal Domein), de Waarderingsspeld van gemeente Medemblik. Cisca zet zich al jaren in voor de ouderen in haar gemeente.

Ciska Groeneveld zet zich al 25 jaar in voor het ouderenwerk binnen de voormalige gemeente Noorder-Koggenland. Zij komt altijd op voor de belangen van de groeiende groep senioren. Zet zich in binnen diverse organisaties. Zo was zij secretaris van de ANBO (Ouderenbond) en momenteel van de Seniorenvereniging Noorder-Koggenland. Ook is zij actief binnen de SOM: Samenwerkende Ouderen in Medemblik, de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen, het Seniorenweb (voor computerhulp) en de VOA; Vrijwillig Ouderen Adviseurs. 

Ouderenadviseur

Als ouderenadviseur houdt ze zich bezig met de thema’s: financiën, administratie, belastingen, eenzaamheid en ouderenmishandeling, maar ook inkomen, recht wonen, mobiliteit, zorg, activiteiten, cursussen en ontspanning.

De gemeente Medemblik laat weten: “Mevrouw Groeneveld toont een grote sociale betrokkenheid. Op de hoogte van de zorgvraag zoekt ze altijd naar oplossingen. In 2008 kwam mevrouw Groeneveld in de Seniorenraad van gemeente Medemblik. Met het haar kennis en gedrevenheid zoekt zij altijd naar passende oplossingen. Zij had toen al haar sporen verdiend in politiek en vakbeweging. Ook individueel biedt zij senioren een helpende hand. Bijvoorbeeld door het invullen van belastingaangiftes, het geven van computerlessen en het organiseren van wandeltochtjes en museumbezoeken. Tenslotte is mevrouw Groeneveld bewindvoerder en maakt ze het lijfblad (Seniorenpraat) van de Seniorenvereniging.”

Voorbeeld

De groep ouderen groeit niet alleen, maar heeft in de huidige maatschappij ook te maken met woon- en zorgproblematiek. Wethouder Nijsingh: “Ik hoop van harte dat anderen, van vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, professionals tot bestuurders uw voorbeeld volgen door steeds genoeg aandacht te houden voor de senioren in onze gemeente”.

Voor deze inzet en betrokkenheid gedurende vele jaren voor het ouderenwerk in onze gemeente is haar de Waarderingsspeld toegekend.