4Latin speelt in het Groene kerkje.
4Latin speelt in het Groene kerkje. (Foto: aangeleverd)

Zuid-Amerikaanse sferen met 4Latin

zondag 11 december 2022 15:00

Wat Zuid-Amerikaanse muziek zoals samba, bossa-nova en calypso vooral kenmerkt is ritme, vrolijkheid en vaak ook melancholie. De liefde voor deze muziek bracht de muzikanten van 4Latin bij elkaar. In de jaren ‘60 begon de populariteit van de bossa-nova toen Stan Getz en Astrud Gilberto hits scoorden met nummers van Antonio Carlos Jobim. Het repertoire van 4Latin bestaat voor een deel uit deze nummers, maar ook uit een calypso van Sonny Rollins en stukken van gitarist Wes Montgomery. De band bestaat uit John Ligtenberg - gitaar, Wouter Bekkering - tenorsaxofoon, Frans Groen - contrabas en René Smit - slagwerk.

Toegangsprijs: 13 euro.

Locatie