Een ritje in de Stanley stoomauto.
Een ritje in de Stanley stoomauto. (Foto: aangeleverd)

Ambachtenweekend

zondag 18 juni 10:00 - 17:00

Vele ambachtslieden komen 17 en 18 juni naar het Stoommachinemuseum in Medemblik om hun ambacht te tonen. Demonstraties van onder meer houtdraaien, tingieten, mandenvlechten, midwinterhoornbouwen, leerbewerking, weven en (edel)smeden. 

In het museum zijn ambachtelijke producten te koop zoals honing van de imker, bakmixen van de molen, biologische jam, homemade pindakazen, Drentse kniepertjes en pannenkoeken van molen De Herder.

Een beperkt aantal bezoekers mogen zondag instappen in één van de twee prachtige Stanley stoomauto’s van Bob Bruin voor een vorstelijk ritje over de dijk naar Medemblik. De auto’s uit 1919 halen nog altijd een topsnelheid van 100 km per uur.

Kijk voor meer informatie en de tarieven op www.stoommachinemuseum.nl 

Locatie