De Blauwe Schuit exposeert in gemeentehuis

Cultuur
Mooie werken hangen er in het gemeentehuis in Wognum.
Mooie werken hangen er in het gemeentehuis in Wognum. (Foto: aangeleverd)

Cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit exposeren in het gemeentehuis in Wognum. De olie- en acrylverf groepen van docent Hilde Schaap hebben gewekt aan twee series werken, met de thema’s: herinneringen en muziek. Ook is er keramiek en beeldhouwwerk te zien. Een mooi aanbod van wat De Blauwe Schuit in huis heeft. De expositie is te bezichtigen tot en met 31 mei 2023.

De cursisten schilderen met olieverf en schilderen met acrylverf in de lessen van docent Hilde Schaap werkten de afgelopen periode aan twee series. In de eerste serie hebben zij muziek verbeeld op doek en hebben zij onderzoek gedaan naar hoe je dat doet. In de werken zie je de beweging van de muziek terug. In de tweede serie hebben zij herinneringen verbeeld. Ze starten met het maken van een woordspin en het werken met het onderbewuste rechterbrein. Hierna hebben ze de herinnering verbeeld in collages als inspiratie voor de schilderijen. Het eindresultaat zijn wonderlijke schilderijen.

In de vitrine kasten is een divers aanbod aan keramiek werkstukken te zien gemaakt door cursisten van docent Ank Haisma. Ook zijn er een aantal beeldhouwwerken te bewonderen gemaakt in de lessen van docent Aart Prins.

De expositie is te bezichtigen op de Dick Ketlaan 21 (eerste en middelste gebouw) in Wognum. Openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 en 17.00 en vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten vindt u op www.blauweschuit.nl

 
De Blauwe Schuit is gevestigd in Vredehofstraat 7a in Hoorn, tel. 0229-213962.

Olie- en acrylverf schilderijen zijn te bezichtigen.