Zwemmarathon Stavoren-Medemblik - Organisatie op zoek naar gastgezinnen en schippers

Nieuws

MEDEMBLIK – De 45e NK marathon zwemmen start zaterdag 8 augustus. Veel Medemblikkers zijn door het dolle heen. Dit betekent spanning, prestaties leveren en vooral veel gezelligheid.
Door het hoge aantal inschrijvingen is de organisatie op zoek naar overnachtingadressen voor zwemmer en coach op vrijdagavond 7 augustus. Alsmede naar schippers van zeilboten voor de begeleiding van de zwemmers op zaterdag 8 augustus in het IJsselmeer. Het unieke van deze jaarlijkse Stavoren-Medemblik zwemtocht is dat dit de enige overgebleven, serieuze marathon in Nederland is en tevens het nationaal kampioenschap. De organisatie redt dat steeds weer dankzij sponsoren, maar ook door de gratis beschikbaar gestelde slaapplaatsen en het gratis vervoer van de zwemmers naar Stavoren.

Vrijwilliger

Wie zich opgeeft om een zwemmer en coach een slaapplaats te bieden op vrijdagavond 7 augustus en/óf vervoer naar Stavoren op zaterdagochtend, mag deelnemen aan een enerverende briefing op vrijdagavond en de start meemaken in Stavoren van de zwemmarathon, inclusief koffie met gebak in ’t Vrouwtje van Stavoren. Natuurlijk beleeft diegene ook vanaf 13.00 uur de finish aan de Oosterhaven in Medemblik. Na de prijsuitreiking krijgt de vrijwilliger een gratis maaltijd in café Brakeboer. Meer informatie en opgave, neem contact op met Kees Breebaart, tel. 0227-540015 of via info@praktischprojectmeubel.nl.
Elke zwemmer wordt tijdens de overtocht begeleid door een zeilboot met een jurylid en coach aan boord. Wie zich opgeeft, maakt een plezierige briefing mee op dinsdagavond 4 augustus en een schippersbijeenkomst op vrijdagavond in Stavoren. De ligplaats is geregeld en gratis. Na de finish en prijsuitreiking krijgt ook deze vrijwilliger een gratis maaltijd in café Brakeboer. Voor opgave of meer wetenswaardigheden, bel Jack Brakeboer via 0227-541436.