Marathon zwemmen van Stavoren naar Medemblik

Nieuws

MEDEMBLIK / STAVOREN - In het IJsselmeer wordt zaterdag 8 augustus het Open Kampioenschap Marathon Zwemmen gehouden. In Stavoren beginnen achttien zwemmers aan de circa 22 kilometer lange IJsselmeer-oversteek van Stavoren naar Medemblik.


De marathon maakt al jaren deel uit van de bekende Compri zwemmarathon Stavoren-Medemblik. Dit evenement heeft een lange traditie. Het evenement is als één van de weinige langeafstands zwemevenementen in Nederland overgebleven.

Het IJsselmeer bedwingen is ook iets anders dan gewoon in een zwembad een lange afstand zwemmen. Golven, wind en soms regen teisteren de deelnemers. Dit jaar zijn er ook weer enkele buitenlanders onder de deelnemers. Twee Belgen, een Deen en twee Spanjaarden wagen zich dit jaar naast de Nederlandse langeafstandzwemmers aan de oversteek Stavoren-Medemblik.

De Compri zwemmarathon valt ook dit jaar samen met de Waterweek in Medemblik. Aan gezelligheid dus geen gebrek op zaterdag 8 augustus. De deelnemers gaan om 9.00 uur van start in Stavoren en de eerst aankomende zwemmer wordt rond 13.00 uur verwacht in de haven van Medemblik.