Oudheidkundige Vereniging Medenblick

Nieuws

MEDEMBLIK – Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick houdt 21 maart om 20.00 uur voor haar leden een bijeenkomst. De heer Dirk Meijers verzorgt de avond 'De Bonifaciuskerk in al zijn facetten' in de zaal van Café Brakeboer, Oosterhaven 30 in Medemblik.
Meijers geeft rondleidingen in de Bonifaciuskerk en maakte daarvan een hobbystudie omtrent de ramen, grafstenen en andere wetenswaardige elementen. De grafstenen bijvoorbeeld, bezoekers lopen daar overheen, lezen wat erop staat maar weten niets van de achtergrond van de historische personen. De gids weet heel veel en onderzoekt nog steeds. Hij heeft een fraaie PowerPoint presentatie gemaakt en vertelt daar meer over. De Bonifaciuskerk is een belangrijk en beeldbepalend gebouw van Medemblik en het bestuur van de vereniging is blij dat Meijers deze avond presenteert.
Iedereen is welkom op deze interessante avond. Als mensen nog mededelingen of vragen hebben over de inrichting van het nieuwe Stadsmuseum zal de voorzitter hen inlichten.
Leden vrij entree. Belangstellenden € 2,-.