Meelmolen draait tijdens Korenfestival

Nieuws

MEDEMBLIK – Tijdens het Korenfestival is iedereen van harte welkom in meelmolen de Herder, waar een aantal koren een optreden verzorgen.

Medewerkers van de molen, Westerdijk 3 in Medemblik verzorgen zondag 18 mei een gezellige plantjesmarkt waarde mooiste zomerbloeiers te koop staan en bezoekers kunnen ter plekke eigen potjes vullen. De bekende pannenkoekenbakker is ook aanwezig. Hij bakt een klein prijsje overheerlijke pannenkoeken. Tenslotte kunnen de aanwezigen terecht in het naastgelegen Poorthuisje voor een kopje koffie met heerlijke appeltaart, een tosti en natuurlijk het populaire biertje Klap van de Herder.
Zoals menigeen weet wil het bestuur van de meelmolen het Poorthuisje graag kopen, maar mist hiervoor de financiële middelen. Wie steunt deze actie? Vraag de mogelijkheden (obligaties, schenkingen of donateurschap). Een mooi gebaar komt van de volkstuinvereniging De Zaaier. Zij stellen met evenementen groenten beschikbaar om te verkopen om geld in te zamelen voor het Poorthuisje. Het is het begin, maar hulp van bezoekers is hard nodig. Doe ook mee en steun de Herder.