Puzzelrit 2014 geslaagd

Nieuws

MEDEMBLIK – De puzzelrit ging zaterdag om 17.30 uur onder prachtige weeromstandigheden van start. Het thema dit jaar was ‘Medemblik 725 jaar’. Het overvolle deelnemersveld en ook de in zeer groten getale aanwezige toeschouwers genoten van een prachtig evenement.
De meeste posten plaatsten het thema in historisch perspectief en dat verveelde geen enkel moment. De organisatie concludeerde dat het een zeer geslaagde avond was!
Posten
In de Bangert reden de deelnemers op een groot paard richting het schavot van Kasteel Radboud. De aankleding was zoals altijd uitbundig met danseressen en harde muziek. De tocht eindigde met een nat pak voor degene die vast in het schavot zat.
De Tuinstraat was gehuld in eenzelfde middeleeuwse setting met kippetjes op het spit. Onder trompetgeschal werd met een grote katapult geschoten op de ridders in het kasteel.
Bij Botman aan de Randweg wachtten de muntmeesters de deelnemers op met een zeer origineel spel. De Medemblikker munt werd geslagen en moest met veel behendigheid net zo lang ingeruild worden tot dat er een grote ducaat overbleef.
De post FC Medemblik aan de Randweg ging letterlijk over post, maar dan in oude tijden en de hedendaagse vorm van postbezorging. De deelnemers gingen op de foto die gelijk gepost werd op Facebook . Daarna moest het oude postkantoor gebouwd worden. Erg origineel.
De sfeer bij post Vermeulen in de Bagijnhof was fantastisch. Met een katapult werd geschoten op buitengewoon aantrekkelijke schandknapen. Uiteraard ontbrak hier ook Kasteel Radboud niet.
Ook op de Westersingel was een Radboudveste opgetrokken. Door een hindernissenparcours werd de loopbrug geopend en de vlag gehesen.
De brandweer verraste vriend en vijand met een spel zonder brandslang en water. Door behendig samenwerken moest de bal door het doolhof geleid worden.
Er moest met een luchtdruk kanon geschoten worden bij de post Elhoek aan de Overleek. De ridders werden tussen de kantelen vandaan geschoten. Het zag er allemaal top uit.
Bij het St. Pieter aan de Ridderstraat had een tot op heden onbekende kunstenaar vier Medemblikker beeldbepalende objecten verbeeld. De deelnemers puzzelden deze kunstwerken in elkaar. Het bleek in de praktijk lastiger dan gedacht.
Oude voetbalgevoelens herleefde in de Breedstraat. Iedere Medemblikker met een DEK-verleden werd hier vrolijk van. De kantine was zelfs aangekleed met de bekende voetbalschoenen aan het plafond. De sfeer was als vanouds.
Jury
Er was dit jaar een jury van nix. Er was zelfs een (alcoholvrije) cocktailbar om alle deelnemers te voorzien van de drankjes seks on the dike en crazy horse. Ondanks dat werd er kritisch gejureerd en pakten de teams zoals altijd uit voor de jury. Dames van de jury en uiteraard ook de posten weer ontzettend bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar.

Uitslag Koplamp

1. Skippers team
2. De Buitenpoorters
3. De eerste vrouwelijke nachtburgemeester
Gouden post

1. Bangert
2. Tuinstraat
3. FC Medemblik/Toyota Botman
Gouden klerenhanger

1. Stof tot nadenken
2. Bazen van de black
3. Medemblikker diva’s
Gouden naaimachine: Stof tot nadenken.
Achterlicht: Gele Rakkers.