Uitreiking cheque Nieuwjaarsduik

Nieuws
Shirley Schutte, Martin van der Raad, Siem Zeilemaker en Roel Versteeg, bedrijfsleider van de Zoete Zee. (Foto: aangeleverd)
Shirley Schutte, Martin van der Raad, Siem Zeilemaker en Roel Versteeg, bedrijfsleider van de Zoete Zee. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

MEDEMBLIK – Progressief West-Friesland organiseerde 1 januari de Nieuwjaarsduik in Medemblik. Met hulp van de duikers en sponsoren werd 800 euro ingezameld voor stichting Leergeld West-Friesland.
De stichting biedt kinderen van 4 tot 18 jaar, die door armoede buiten de boot dreigen te vallen, de mogelijkheid mee te doen aan activiteiten. De instelling betaalt voor hen de kosten van allerlei buitenschoolse activiteiten. Heel belangrijk voor de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden. Martin van der Raad, voorzitter van Leergeld West-Friesland nam dankbaar de cheque uit handen van Siem Zeilemaker, fractievoorzitter van PWF. Van der Raad: “Superblij met de opbrengst van de Nieuwjaarsduik. Mooi en dankbaar voor de publiciteit, want wij willen meer kinderen helpen. Dank aan PWF, de deelnemers en de sponsors”. Shirley Schutte, eigenaar van De Zoete Zee, stelde graag haar strandpaviljoen ter beschikking: "Ik vind dit een geweldig evenement, gehouden op een fantastische locatie en hoop dat de Nieuwjaarsduik in de toekomst blijft groeien." Siem Zeilemaker: ”Wij organiseerde de duik voor de zesde keer en zijn trots dat er samen met vele mensen zo’n mooi bedrag voor Leergeld is opgehaald. Daarvan worden veel kinderen uit gezinnen onder de armoedegrens geholpen. PWF is blij met de samenwerking met de Zoete Zee en samen willen we op dit strand de Nieuwjaarsduik voortzetten..