Jorgos Skotadis wint zwemmarathon

Nieuws
Jorgos Skotadis tikt als eerste aan. (Foto: Henk Prins)
Jorgos Skotadis tikt als eerste aan. (Foto: Henk Prins) rodi.nl

MEDEMBLIK – Bij zijn eerste deelname aan het Nederlands kampioenschap marathon-zwemmen van Stavoren naar Medemblik eiste de Nieuw-Venneper Jorgos Skotadis direct de zege op, maar gemakkelijk ging het niet. Hoge golven en tegenwind zorgde ervoor dat vooral bij de start de negentien deelnemers het zwaar te verduren kregen.
Skotadis (20) vertelde bij aankomst in de haven van Medemblik dat toen hij eenmaal over de helft was en zag hoever hij voorlag, wat onspannender ging zwemmen, met meer rust in zijn slagen. Achter Skotadis eindigden Lisa Dreessens op de tweede plaats en de winnaar van vorig jaar Lars Bottelier op de derde plek. Van het totaal aantal deelnemers haalden vier de finish niet, zij gaven voortijdig op. Onder deze zwemmers ook Irene van der Laan, zij doet elk jaar mee aan deze monstertocht door het IJsselmeer. De drie andere uitvallers waren Steven Claes, Thomas Pesch en Michiel Vervoort.
Volgend jaar wordt de vijftigste editie gehouden van deze zwemmarathon en Medemblikker Jack Brakeboer, hij zwom ooit als jongste deelnemer van 16 jaar mee, probeert dan om als oudste deelnemer ooit de overtocht te ondernemen. Voor Jack wordt het dan de negende keer dat hij de oversteek maakt en dat op 65 jarige leeftijd. "Als mijn gezondheid oké blijft, dan ga ik het proberen", laat Jack weten.
Uitslag NK 22.000 meter heren: 1. Jorgos Skotadis - 5:07,29.66, 2. Lars Bottelier - 5:18,25.72 en 3. Erno Vriens - 5:36,15.80.
Uitslag (O)NK 22.000 meter dames: 1. Lisa Dreesens - 5:14,42.01, 2. Grith Sigsgaard - 7:16,08.49 en 3. Margot Stenveld - 7:22,07.60.
Bron: Medemblik Actueel.