Jan Piet door naar finale Wat een Uitvinding!

Nieuws
Jan Piet de Boer, zijn vrouw Désiree en Gordon.
Jan Piet de Boer, zijn vrouw Désiree en Gordon. (Foto: Tincan)

Voor wie zaterdag 20 mei de televisie om 21.30 uur op SBS6 had afgestemd, keek naar het programma Wat een Uitvinding! Jan Piet de Boer uit Abbekerk (74) deed mee met zijn uitvinding de vetbrandblusser in de uitzending met het thema veiligheid.

Het duurde even voordat Jan Piet aan de beurt was om zijn uitvinding te presenteren, hij was namelijk, van de zeven uitvinders, als zesde aan de beurt. Jan Piet en Desirée ontvingen Gordon in hun woning en Jan Piet liet zien hoe zijn uitvinding werkt. Men kan van een afstandje, vooral veilig voor senioren, een vlam in de pan blussen met speciaal zand, dat vloeistoffen absorbeert en zuurstof onttrekt uit de vlammen en daardoor niet opnieuw vlam kan vatten. 

Niet alleen Gordon was onder de indruk, ook de jury bestaande uit Marcel van de Ven, Eibert Draisma en Jasper Schilder was zeer te spreken over de vetbrandblusser. Het product is duurzaam, heeft geen houdbaarheidsdatum, is compact en makkelijk te hanteren. Eibert vroeg Jan Piet waarom dit niet veel eerder op de markt was gebracht. De Abbekerker is sinds 2012 bezig om zijn uitvinding op de markt te krijgen. Wie weet komt nu zijn grote doorbraak. Hij kreeg in elk geval van elk jurylid een 8,5 en eindigde met de jurypunten op de eerste plaats met 25,5. De punten van het publiek kwamen er na alle presentaties nog bij. Met nog twee potentiële finalisten stond Jan Piet in de running voor de finale. Hij gaat met een overweldigende overwinning van het publiek naar de eindfinale. “Ik was euforisch en krijg eindelijk erkenning voor een product wat in elk keukenkastje hoort. Vooral die 9,1 van de publieksjury deed me heel goed”, aldus Jan Piet.

 De finale wordt uitgezonden op 17 juni. Weer kijken dus! En... duimen voor Jan Piet.