Geeft je tussen 18-21 september op voor Tegel eruit, taart erin

Nieuws
Wethouder Nederpelt roept inwoners op om te vergroenen tijdens Burendag. Tegel eruit, taart erin.
Wethouder Nederpelt roept inwoners op om te vergroenen tijdens Burendag. Tegel eruit, taart erin. (Foto: gemeente Medemblik)

Burendag vindt dit jaar op 23 september plaats. Een dag waarop je met je buren iets leuks en nuttigs doet. Behoefte aan een goed idee? Je kan met elkaar tegels wippen in het kader van het NK Tegelwippen. Het kan je zomaar een overheerlijke buurttaart opleveren. En de gewipte tegels worden opgehaald door de gemeente.

Gemeente Medemblik doet mee aan het NK Tegelwippen. Wie stenen uit de tuin haalt en er groen voor in de plaats doet, gaat de effecten van klimaatverandering tegen. Meer planten, bloemen en bomen voorkomen wateroverlast bij heftige regenbuien en zorgen voor verkoeling bij extreme hitte. En het maakt een (gevel)tuintje en de buurt een stuk mooier!

Burendag vieren

Dat maakt het tegelwippen ook geschikt voor Burendag. Kun je het samen doen? Vinkje. Is het zinvol? Vinkje. En is het gezellig? Vinkje. “Die drie dingen, daar gaat het om. Aan een goede buur heb je meer dan aan een verre vriend. Dat vier je op Burendag”, zegt wethouder duurzaamheid van Gemeente Medemblik, Harry Nederpelt.

Minimaal tien tegels wippen

Meedoen aan het buurtwippen? Je kunt je met je buren tussen 18 en 21 september opgeven via duurzaam@medemblik.nl. Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal tien tegels per straat wipt (vermeld één adres als ophaallocatie). De gemeente komt 23 september zelf langs met een feestelijke taart en tuinhandschoenen voor elke deelnemende buur. Zo hoort dat op Burendag. De tegels worden in de week erna opgehaald door de gemeente.

Meedoen en winnen

Gemeente Medemblik doet samen met Hoorn, Enkhuizen, Drechterland en Stede Broec mee aan het NK Tegelwippen. Harry Nederpelt: “Samen gaan we ervoor om zoveel mogelijk tegels te wippen. Als goede buren. Maar natuurlijk zou het in de geest van deze wedstrijd leuk zijn als wij net iets meer tegels op onze naam schrijven dan de rest.’’

Meer inspiratie opdoen voor het vergroenen van je tuin? Kijk op www.nk-tegelwippen.nl