Grootse rommelmarkt op schoolplein De Wegwijzer in Opperdoes

Nieuws
Spullen ophalen met een paar trekkers.
Spullen ophalen met een paar trekkers. (Foto: Albert Stam)

De jaarlijkse grootse rommelmarkt in Opperdoes wordt op 30 september gehouden van 09.00 tot 12.30 uur. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar slag te slaan. Kom ook naar het schoolplein van de Wegwijzer, aan het Noorderpad. 

Veel Opperdoezers zijn al aan de jaarlijkse najaarsopruiming begonnen. Alle spullen die vorig jaar over waren, zijn naar de kringloopwinkel gebracht, dat betekent dat er weer volop aanvoer van ‘nieuwe’ gebruikte spullen is. De opbrengst van de rommelmarkt wordt altijd volledig gedoneerd aan goede doelen. Daarom ‘gunt’ men de rommelmarkt vaak spullen die nog mooi en soms ook echt waardevol zijn. 

De organisatie heeft dit keer vier goede doelen op het lijstje staan. Een deel wordt gebruikt om materialen te kopen om de gemeenschappelijke ruimtes van de opvanglocatie voor vluchtelingen in Opperdoes (voormalig Huize Almere) te onderhouden. Daarnaast om een stevige ‘wintervoorraad’ aan te leggen voor het buurtkastje in Opperdoes (Noorderpad 51). En een deel gaat naar de renovatie van het schoolplein, waar al een paar jaar aan gewerkt wordt. Ook een deel om een watertank te plaatsen in West Hananai (Botswana). 

Het aanbod op de rommelmarkt is zeer gevarieerd: elektra, brocante, ijzerwaren, klein meubilair, serviesgoed, keukengerei, speelgoed, vazen en bloempotten, boeken, spelletjes, puzzels en nog veel meer. Het is zeer de moeite waard om te kijken of er iets tussen zit. 

De markt is zowel voor als achter de school. Ruim 120 strekkende meter rommelmarktkramen voor winkelende bezoekers.