Informatiebijeenkomst voor ouderen bij rioolwaterzuivering Wervershoof

Nieuws
Grootouders Voor Het Klimaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nodigen ouderen uit voor bezoek aan rioolwaterzuivering Wervershoof.
Grootouders Voor Het Klimaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nodigen ouderen uit voor bezoek aan rioolwaterzuivering Wervershoof. (Foto: aangeleverd)

WEST-FRIESLAND - De informatie- en ontmoetingsbijeenkomst bij de rioolwaterzuivering in Wervershoof vindt plaats op donderdag 22 februari om 14.00 uur. Grootouders Voor Het Klimaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nodigen grootouders en senioren van harte uit om de bijeenkomst bij te wonen.

Het hoogheemraadschap werkt aan de bescherming tegen het water, wateroverlast en watertekort, en zet zich in voor schoon en gezond oppervlaktewater en veilige (vaar)wegen. Dit wordt door onder andere de verandering van het klimaat niet gemakkelijker. De droogteperiodes zijn langer en de neerslaghoeveelheden zijn moeilijker te beheersen. 

Grootouders Voor Het Klimaat zet zich in om de klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan. Beide organisaties delen een gemeenschappelijk belang in het veiligstellen van de toekomst, niet alleen voor deze, maar ook voor komende generaties. Grootouders Voor Het Klimaat wil mensen informeren over de klimaatverandering en de noodzaak om die zoveel mogelijk te beperken. Dat doen zij bijvoorbeeld door in gesprek te gaan en druk uit te oefenen op pensioenfondsen, politici en mensen uit de top van het bedrijfsleven, maar ook door mee te doen aan acties samen met andere milieu- en klimaatorganisaties. Tevens organiseren ze allerlei activiteiten op lokaal niveau, zoals voorleessessies op basisscholen, aanwezig zijn op jaarmarkten en het geven van lezingen.

Onderwerpen

De informatiebijeenkomst belicht diverse onderwerpen, waaronder:

- klimaatverandering en gevolgen voor Noord-Holland

- het werk van het hoogheemraadschap zoals voldoende water, verzilting tegengaan, de grenzen van het watersysteem en voorbeelden van projecten

- wat inwoners zelf kunnen doen

- het werk van Grootouders Voor Het Klimaat

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats bij de rioolwaterzuivering aan de Ketellap 1 in Wervershoof. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar Jan Olijve, contactpersoon Grootouders Voor Het Klimaat West-Friesland, via grootoudersklimaatwf@gmail.com of 0618485995, met vermelding van naam, aantal deelnemers en gemeente. Deelname is gratis.