Kom spelen tijdens de peuterinstuif in Medemblik

Nieuws
De kinderen kunnen springen, rennen en klauteren in de sportzaal.
De kinderen kunnen springen, rennen en klauteren in de sportzaal. (Foto: Pixabay)

MEDEMBLIK - Springen, rennen, gooien, balanceren en meer met jouw peuter (en/of kleuter). Klinkt jou dat ook als muziek in de oren? Kom dan vrijdag 1 maart naar de peuterinstuif in Medemblik. Team Sportservice en JOGG-Medemblik organiseren dit samen met lokale partijen om kinderen te laten bewegen en ouders/verzorgers informatie te geven over een gezonde leefstijl.

Nicolette Bijlsma, buurtsportcoach en Lisette Boon, JOGG-regisseur in Medemblik: ‘’Tijdens de ochtend kunnen ouders/verzorgers zich samen met hun peuter (en/of kleuter) vermaken bij verschillende sport, spel en beweegonderdelen. De onderdelen zijn speciaal ingericht op het niveau van het jonge kind, van 2 tot ongeveer 5 jaar.’’ Naast leuke beweegactiviteiten kun je ook langskomen voor vragen en advies. JOGG-Medemblik en Team Sportservice hebben diverse partijen uitgenodigd. Denk bijvoorbeeld aan een kinderdiëtiste om meer informatie te geven over onder andere kritisch eetgedrag, een afbuigende groei- of gewichtscurve, overgewicht, maagdarmklachten of allergieën. Tijdens de instuif is er naast het voedingspatroon ook aandacht voor de motorische ontwikkeling, bewegen en slapen. Iedere professional vertelt je graag meer over zijn of haar vakgebied. De volgende organisaties zijn aanwezig: Kinderpraktijk Theone, Dieet Compleet, Kinderopvang Berend Botje, Westfriese bibliotheken, Lintenz: Slaaptrainer & Babyspecialist, Vanessa Hakof; Gezonde traktatie maken, Judo; Stefan Appel en VVW gym, Dazzling Dance studios

Waar en wanneer 

De instuif is vrijdag 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Sporthal de Dars, Europasingel 114, 1693 GV in Wervershoof. Het is een gezamenlijk initiatief van de 3 JOGG gemeenten Medemblik, Koggenland en Enkhuizen. Ook in de twee andere gemeenten wordt een peuterinstuif georganiseerd. Dit is woensdag 13 maart van 14.30 - 16.30 uur in de Koggenhal (de Goorn). Aanmelden voor de instuif is niet nodig. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met buurtsportcoach Nicolette Bijlsma via nbijlsma@teamsportservice.nl of JOGG-regisseur Lisette Boon via lboon@teamsportservice.nl.