Sociale verbintenis via Buurtgezinnen in Koggenland/Opmeer

Nieuws
Recentelijk vierde de organisatie een bijzondere mijlpaal met de 5000e koppeling in heel Nederland.
Recentelijk vierde de organisatie een bijzondere mijlpaal met de 5000e koppeling in heel Nederland. (Foto: Pexels)

KOGGENLAND/OPMEER - Buurtgezinnen, een organisatie die zich inzet onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, heeft recentelijk twee mijlpalen bereikt: het vieren van de 5000e koppeling in Nederland en het organiseren van verbindende evenementen om gezinnen bij elkaar te brengen. Naast het kernwerk van het koppelen van gezinnen voor ondersteuning, faciliteert Buurtgezinnen in Opmeer-Koggenland twee regelmatige evenementen om sociale contacten te versterken en gezinsnetwerken uit te breiden.

Buurtgezinnen, actief in Opmeer-Koggenland, heeft als voornaamste doel om gezinnen die behoefte hebben aan ondersteuning te koppelen aan stabiele gezinnen in de buurt. Door deze connecties ontvangen kinderen extra liefde en aandacht terwijl ouders wat ontlast worden. Recentelijk vierde de organisatie een bijzondere mijlpaal met de 5000e koppeling in heel Nederland, waarvan er 20 plaatsvonden in Koggenland. Dit succes is mogelijk dankzij de vrijwillige inzet van gezinnen die een stabielere situatie kennen en bereid zijn om anderen te helpen.

Naast het koppelen van gezinnen organiseert Buurtgezinnen ook twee regelmatige evenementen om sociale verbondenheid te bevorderen. Onder de naam ‘Bakkie Kroost’ vinden deze evenementen plaats elke 1e en 4e woensdag van de maand, waar ouders en opvoeders samen met hun kinderen gratis koffie en thee kunnen drinken, terwijl er speelgoed en activiteiten beschikbaar zijn. Een ander initiatief genaamd ‘Buurtgezinnen EAT & MEET’, dat elke 2e vrijdag van de maand plaatsvindt, biedt gezinnen de kans om samen te eten en anderen te ontmoeten.

Meer informatie

Deze evenementen zijn te vinden via: www.facebook.com/Buurtgezinnen.in.Opmeer.Koggenland/events. Wil je weten hoe je je kunt aanmelden, als gezin die wat steun kan gebruiken? Ga dan naar www.buurtgezinnen.nl/vraaggezin. Of heb jij ruimte en tijd in je gezin om een ander gezin te steunen? Ga dan naar www.buurtgezinnen.nl/steungezin.