John van der Steen grote winnaar Wil Kuip Toernooi

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WOGNUM - Agelopen zaterdag heeft John van der Steen voor de tweede keer het Wil Kuip driebandentoernooi gewonnen. In een spannende finale in café en partycentrum Stam wist hij de verrassende finalist Martin de Fost nipt te verslaan. 

Voor deze finale met 32 spelers verdeelt over acht poules bleven zij als enige over na de halve finale. In deze halve finale won van der Steen van John Steur, terwijl de Fost met af en toe wonderbaarlijke caramboles de nieuwkomer en dus debuterende Martin Neefjes aftroefde. Dit Wognumse evenement die weer door vele toeschouwers druk bezocht is kan weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Biljartclinic Lionsclub Medemblik-Opmeer.

Aansluitend werd op zondag voor de tweede keer een biljartclinic georganiseerd door de Lionsclub Medemblik-Opmeer voor het goede doel. Deze clinic waarvan de opbrengst in samenspraak met de gemeente gaat naar het jongerenwerk in Wognum en gebruikt gaat worden voor het buiten opknappen om het jeugdgebouw ‘Everland’ heeft het mooie bedrag van 2600 euro opgebracht. Ook deze keer waren er een aantal gereputeerde West-Friese topbiljarters, waaronder Henk Overmars, Ton Schipper, Nico Groot en Leo en Johan Koomen die hun medewerking hier aan verleende. Ook Rick de Wilde, Nico Ursem en Cor Bleeker van de plaatselijke biljartvereniging ’t Centrum verleende hun medewerking om de veelal beginnende keuartiesten die zich hadden aangemeld de eerste beginselen van de edele biljartsport bij te brengen. Opvallend was het aantal dames die de keu ter hand namen om of beter te gaan biljarten of te leren. En zeer geslaagd evenement waarbij er door de extra drie tafels die gebruikt voor het Wil Kuip toernooi prima benut konden worden.

Spanning tijdens het Wil Kuip Toernooi