Derde concert Blicher Hemmer Gadd toegevoegd wegens grote belangstelling

Nieuws
Michael Blicher, Dan Hemmer and Steve Gadd - Tour Scandinavia 2014
Michael Blicher, Dan Hemmer and Steve Gadd - Tour Scandinavia 2014 (Foto: Bente Jaeger)

TWISK - Nadat vorige week het nieuws naar buiten kwam dat drumlegende Steve Gadd eind oktober een dubbelconcert speelt met zijn band, werd de belangstelling voor deze unieke, maar ook uitverkochte concertavond almaar groter. Daarom is met Blicher Hemmer Gadd besloten een derde concert aan de agenda toe te voegen, en wel op donderdag 31 oktober om 19.30 uur. De kaarten voor het derde concert zijn vanaf heden te koop. 

Het jazztrio trapt de Europese tour dus af met niet twee, maar drie 75-minuten durende concerten in Nederland – allemaal in Theaterkerk Hemels in Twisk. Blicher Hemmer Gadd bestaat uit de legendarische Amerikaanse drummer Steve Gadd, viervoudig Deense Grammy-winnende saxofonist Michael Blicher en de Deense Hammond-orgelwizard Dan Hemmer. De deal om op 31 oktober een derde concert te spelen werd bezegeld met de woorden: ‘’This is gonna be great, our Holland debut.’’

Muziekliefhebber Gerda Veltman, theaterdirecteur Hemels (en drummer) René Smit en mede-eigenaar Gerda Blom zijn trots dat een brutale e-mail na een ontmoeting bij een concert in Glasgow in 2023 resulteert in drie concerten van het legendarische jazztrio in een klein dorp in West-Friesland. De onwijze interesse in de concerten laat zien dat ze niet de enigen zijn die vol ongeloof en enthousiasme op het nieuws reageren. Het gaat dus echt gebeuren: Blicher Hemmer Gadd speelt dit najaar maar liefst drie keer in Twisk. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterkerkhemels.nl.