Medemblikker belangrijk voor verenigingsleven - `Ik weet de krant te vinden voor de Oudheidkundige Verenigin

Nieuws

MEDEMBLIK – Ad Gieling, vice voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick, houdt de Medemblikker al jaren goed in de gaten. “De krant is vooral belangrijk voor het verenigingsleven”, legt hij uit. “Denk aan uitvoeringen van toneel- of zangverenigingen of lezingen van de oudheidkundige vereniging.”
In de Medemblikker Courant, toen nog in handen van Piet Koomen, stond veel verenigingsnieuws, maar ook nieuws over de raadsvergaderingen, diverse items en familieberichten. “Vroeger kon alles in de Medemblikker Courant, voor het regionieuws was veel ruimte gereserveerd. Helaas kon dat niet toe en de krant ging over naar Rodi Media in Broek op Langedijk.”

Opkomst

“Ik merk het vaak aan de opkomst van onze thema-avonden. Als het stukje tekst in de Medemblikker is geplaatst, komen meer mensen op de lezing af. Maar dat is niet alleen waarvoor wij de krant nodig hebben. Door het plaatsen van alle berichten, dat we als oudheidkundige vereniging het stadsmuseum wilden inrichten in het oude gemeentehuis, werden de raadslieden van de gemeente Medemblik goed op de hoogte gebracht over de achterliggende gedachte van het geheel. Het stadsmuseum aan de Dam is in het hoogseizoen weer volop te bezoeken.”
Drukkerij

Piet Koomen was voorheen directeur van A.A. Idema aan de Randweg in Medemblikker. Uitgever van de Medemblikker Courant en eigenaar van een eigen drukkerij, waar de krant werd gedrukt. “Piet hield een keertje een lezing over de krant bij onze vereniging. Indrukwekkend hoe die man kan vertellen! Onze samenwerking met het ontstaan van het boek De Kroniek van Medemblik heb ik altijd als prettig ervaren, samen met onze voorzitter van de oudheidkundige vereniging Ton Pronk. We kwamen regelmatig bij Idema langs om samen met DTP-er Karel Boon uit Oostwoud om in de opmaak de relevante foto’s juist te plaatsen. Het is door deze samenwerking dat het een fantastisch boek is geworden.”
Nieuws

“Tegenwoordig weet ik de Medemblikker ook te vinden voor nieuws van onze vereniging en door plaatsing weet ik dat we veel mensen tijdens een thema-avond kunnen verwachten.”
Meer weten over de Oudheidkundige Vereniging Medenblick, kijk op www.okv-medenblick.nl.