Duurzaam Medemblik overzichtelijk online

Nieuws

MEDEMBLIK – Alle informatie over Duurzaam Medemblik is gebundeld op www.duurzaammedemblik.nl. Inwoners en ondernemers zoeken op deze manier makkelijk informatie op over duurzaam wonen, werken en leven. Daarin komen steeds de onderwerpen subsidies en fiscale regelingen, innovatie en circulaire economie terug.
Wethouder Hans Tigges (Duurzaamheid) vindt veel mensen duurzaam ondernemen, maar het kan nog beter. “Bedrijven en inwoners in de gemeente Medemblik willen we graag enthousiasmeren. Ook willen we nog meer concrete duurzame initiatieven ondersteunen. Het voordeel van de nieuwe website is dat alle duurzame regelingen en subsidies voortaan op een centrale plek staan die steeds actueel wordt gehouden.”
De website heeft een handige indeling per doelgroep: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Hierdoor is alle informatie overzichtelijk weergegeven. Eenvoudig is te zien welke regelingen men kan aanspreken. Ook staan handige verwijzingen waar informatie men informatie kan opvragen om een woning of een bedrijf te verduurzamen. Ter inspiratie staat een overzicht op de site van de winnaars en de genomineerden van de Award Duurzaam Medemblik.
Duurzaam Medemblik geeft al zo’n vier jaar tips en adviezen aan inwoners en ondernemers. Ook worden pilotprojecten gerealiseerd samen met initiatiefnemers (ondernemers, maatschappelijke organisaties). Verder worden bijeenkomsten georganiseerd met specifieke onderwerpen voor inwoners en ondernemers.