Steun Save Dave tijdens Nieuwjaarsduik

Nieuws

MEDEMBLIK – Doe 1 januari ook mee met de Nieuwjaarsduik aan de Vooroever in Medemblik. Deelnemers kunnen zich om 13.30 uur inschrijven voor deze uitdaging. PWF fractieleider Siem Zeilemaker daagt iedereen uit om samen met hem in het IJsselmeer te duiken en dat allemaal ter ondersteuning van Medemblikker Dave Maalderink.
“Dit moet je niet alleen doen om je grenzen te overschrijden, maar vooral voor het gevoel dat je een goed doel steunt”, zegt Siem. “Dit jaar zamelen we geld in voor de stichting Save Dave uit Medemblik. Dave Maalderink (22) lijdt aan de ziekte Ataxie van Friedreich. Dit is een progressieve spierziekte, dat wil zeggen dat de verschijnselen geleidelijk ernstiger worden en dat er in de loop van jaren steeds meer beperkingen komen. Denk aan armen en benen, die niet doen wat Dave wil. Als hij loopt, lijkt het alsof hij dronken is. Om het leven van Dave dragelijker te maken, zamelt de stichting geld in voor het medicijn Imukin. Dit wordt namelijk niet vergoed door de verzekeraar. Wie meedoet met de Nieuwjaarsduik, laat zien dat ze Dave een hart onder de riem steken.”
Om de deelnemers op te zwepen, zorgt Marcel Bal voor passende muziek. Leden van KNRM waarborgen de veiligheid van de nieuwjaarsduikers. Een arts staat ‘stand by’ voor eventuele calamiteiten en de duikers kunnen zich omkleden in warme kleedkamers. De leden van PWF staan klaar met heerlijke warme soep, chocolademelk en worst. De hele opbrengst wordt geschonken aan stichting Save Dave. "Het is voor de tijd van het jaar niet erg koud, dus daar hoeven de mensen niet thuis voor te blijven. Wie niet wil duiken, kan wel een kijkje komen nemen, een donatie doen en zo toch het goede doel steunen. Om 14.00 uur rent iedereen richting water. Een fantastisch gezicht", zegt de enthousiaste Siem, die voor het vijfde jaar meedoet aan deze duik.