Irene en Simon Schouten pakken titel Westfriese sportverkiezing

Nieuws

HOORN – Broer en zus Simon en Irene Schouten uit Andijk zijn gekozen tot sportvrouw en sportman 2016 tijdens de Westfriese Sportverkiezingen in het Park in Hoorn. Irene pakte daarmee voor de derde achtereenvolgende keer deze titel. Evenals Geert Schipper uit Spanbroek, die voor de derde maal verdiend won bij aangepast sporten. De andere toppers waren aanstormend talent Janno Botman uit Andijk, coach Antoine Gooyers uit Hoorn, en, evenals vorig jaar: sportploeg DSV Dance Impression uit Zwaag. De Kop-op prijs was voor Mike Vlaar uit Obdam en de prijs van verdienste ging naar Piet en Karin Schipper uit Medemblik. De oeuvreprijs kreeg oud wielrenner Vera Koedoder uitgereikt.
Speciale gast was deze keer Tess Wester, de keepster van het zo succesvolle Nederlands handbalteam, dat twee weken zilver behaalde op het wereldkampioenschap en op de Olympische Spelen in Rio verraste met een vierde plaats.
De prestaties van de sporters in het afgelopen jaar logen er niet om: een enorme oogst aan prijzen en medailles, in binnen- en buitenland, op EK ’s, WK ’s en vele andere grote evenementen. Een jaar lang heeft de jury voor dit sportgala de gangen van de vele West-Friese sporters in binnen- en buitenland wekelijks, zo niet dagelijks op de voet gevolgd.
Maar ook was er oog voor de mensen rondom de sport. De prijs van verdienste ging naar vrijwilligers Piet en Karin Schipper. Zij betekenen ongelofelijk veel voor hun vereniging, maar bovenal voor de sport. Het echtpaar leverde een grote bijdrage aan de huidige inline-skatebaan in Medemblik en zijn de grote regelaars van Radboud-inline-skating. Ouders en 'mental coaches' van vijf schaatsende zonen. Tegenwoordig is Piet voorzitter van de technische commissie inline-skate van het gewest Noord-Holland/Utrecht van de KNSB. Karin was secretaris van de baancommissie ‘de Westfries’ in Hoorn, voor wat betreft de wedstrijd organisatie. Vijf jaar was zij trainer van de Schaats Trainings Groep Koggeland. Nog steeds is zij ‘hoofd’ van alle pupillentrainers. Ze stopt veel energie in het inline-skaten, dit ook in wedstrijdverband.