Nieuwjaarsduik voor Kanjer in het Zonnetje

Nieuws

MEDEMBLIK – Progressief West-Friesland (PWF) verzorgt voor de derde keer de nieuwjaarsduik in Medemblik. Dit evenement vindt plaats op 1 januari om 14.00 uur aan de Vooroever ter hoogte van het Regatta Center.

De duik staat in het teken van Kanjer in het Zonnetje. De stichting uit Medemblik zet kinderen met een chronische aandoening, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een moeilijke thuissituatie in het zonnetje. Zij knokken vaak harder in het leven dan leeftijdsgenootjes. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van sponsoren worden deze kanjers getrakteerd op een onvergetelijke dag. Hierbij staat het creëren van lotvriendjescontact centraal. Corona Rentenaar, oprichtster van Kanjer in het Zonnetje: “We vinden het geweldig dat er via de nieuwjaarsduik een inzameling voor de stichting wordt gehouden. Dit komt zeer goed van pas aangezien er in februari een kanjerdag plaatsvindt voor de kinderen. Deze kids verdienen het zó om eens in het zonnetje gezet te worden. Wij bezorgen hen een onvergetelijk bezoek aan Artis in Amsterdam. We willen dan ook iedereen bedanken die deze kinderen met hun nieuwjaarsduik een warm hart toe draagt.”

Hulp

PWF wil de stichting, en daarbij de kanjers, graag helpen. Daarom wordt bij inschrijving aan de nieuwjaarsduikers 5 euro gevraagd. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de stichting. "Progressief West-Friesland is een Medemblikker politieke partij, die anders is dan andere partijen", vertelt Siem Zeilemaker. "PWF laat niet alleen haar mening horen bij politieke bijeenkomsten, maar staat middenin de samenleving. De partij voelt zich zeer betrokken bij acties voor mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Het afgelopen jaar was dit onder andere voor Nathaniȅls Victory Foundation en de peren plukactie voor de Voedselbank."
Doe ook mee voor Kanjers in het Zonnetje, inschrijven kan op de dag zelf vanaf 13.30 uur. Neem een grote handdoek mee voor na de duik. Als blijk van dank krijgen de duikers twee consumptiebonnen, de fractieleden zorgen weer voor heerlijke warme soep, chocolademelk en worst.
De helden van het KNRM zijn dit jaar ook weer aanwezig en zorgen voor de veiligheid van de nieuwjaarsduikers.