Nieuwjaarsduik aan De Vooroever

Nieuws

MEDEMBLIK – Doe ook mee op 1 januari met de Nieuwjaarsduik in Medemblik. Deelnemers kunnen zich om 13.30 uur inschrijven voor deze uitdaging. PWF fractieleider Siem Zeilemaker daagt iedereen uit om samen met hem in het IJsselmeer te duiken.
"Dit moet je niet alleen doen om zelf je grens te overschrijden, maar vooral voor het gevoel dat je een goed doel steunt", zegt Siem. "Dit jaar zamelen we geld in voor de stichting Kanjer in het Zonnetje uit Medemblik. Vrijwilligers zetten kinderen met een chronische aandoening, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een moeilijke thuissituatie in het zonnetje. Die jongeren knokken vaak harder in het leven dan leeftijdsgenootjes. Het is voor de tijd van het jaar warm, dus voor de kou hoeven de mensen niet thuis te blijven. Wie niet wil duiken, kan wel een kijkje komen nemen en toch goede doel steunen. Om 14.00 uur rent iedereen richting water. Een fantastisch gezicht."
Om de deelnemers op te zwepen, zorgt Marcel Bal voor passende muziek. Leden van KNRM waarborgen de veiligheid van de nieuwjaarsduikers. Een arts staat 'stand by' voor klein leed en de duikers kunnen zich omkleden in warme kleedkamers. De leden van PWF staan klaar met heerlijke warme soep, chocolademelk en worst. De hele opbrengst wordt geschonken aan Kanjer in het Zonnetje.