Nominaties Westfriese Sportverkiezingen 2014 - Bekendmaking winnaars tijdens het Westfries Sportgala

Nieuws

REGIO – De Westfriese Sportverkiezingen is een evenement, die al vele jaren een bepaalde spanning oproept bij veel West-Friezen. Wie is genomineerd en wie wint? Het Sportgala wordt gepresenteerd met veel spektakel, dans, show en entertainment en begint 11 januari om 14.30 uur in Park Schouwburg, Westerdijk 4 in Hoorn.


De nominaties voor de Westfriese Sportverkiezingen 2014 in de diverse categorieën zijn bekend.
Mannen: Rob Hartog (motorracen), Rick Schipper (inline skating) en Nicolas Heiner (zeilen).
Vrouwen: Mariska Huisman (schaatsen), Irene Schouten (schaatsen) en Nadine Visser (atletiek).
Sporttalenten: Sam van Etten (biljarten), Bas Takken (zwemmen) en Melanie Bierdrager (tafeltennis).
Sportploegen: Hovocubo (zaalvoetbal), Double V (dansen), Jeugdteam Horna (biljarten).
Sportcoaches: Sander van Dijk (coach Hovocubo), Dennis van der Leek (trainer Hollandia junioren) en John Dudink (trainer rugbyteam RCWF).
Aangepast sporten: Jeffrey Stuut (skiën), Geert Schipper (handbiken) en Ronald Boef (golf).

Wist u dat?


Biljarter Sam van Etten uit Schermerhorn twee keer genomineerd is. In de categorie Sporttalent voor zijn soloprestaties in de biljartsport, maar ook in onderdeel Sportploegen. Samen met zijn teamgenoten Ferry en Jordy Jong won hij op 3 en 4 mei het Europees Kampioenschap voor Jeugdploegen. Het drietal liet er geen gras over groeien en in meerdere partijen werden 270 caramboles in één beurt uitgespeeld.

Jury


Juryleden met een directe relatie naar de sport volgden tussen 15 december 2013 en 15 december 2014 de verrichtingen en de prestaties van vele West-Friese sporters, teams, coaches, begeleiders en velen die op allerlei wijze actief zijn in de West-Friese sportwereld. Ook dit jaar blijkt dat de genomineerden van de West-Friese Sportverkiezingen borg staan voor sport van hoog niveau. Tijdens het grootse Westfries Sportgala worden de winnaars bekend gemaakt. De prijs van verdienste wordt uitgereikt en zo mogelijk een kop-op prijs.

Felicitaties


Na afloop is in de foyer van Het Park met muziek van One Pair nog geruime tijd gelegenheid voor gesprekjes, contacten leggen en uiteraard de aanwezige winnaars te feliciteren.
Kaarten voor dit evenement zijn voor € 5,- te bestellen op de site van de Westfriese sportverkiezingen: www.westfriesesportverkiezing.nl en van schouwburg Het Park: www.hetpark.nl. De prijs is inclusief garderobe, koffie of thee bij ontvangst en een gratis pauzedrankje.
Kijk op www.rodi.nl - West-Friesland - Medemblik voor een uitgebreid verslag van de motivatie van de nominaties.