Middeleeuws kampement op kasteel Radboud

Nieuws

MEDEMBLIK - Na omzwervingen door het land slaat het Verbond van Christophorus 24 en 25 mei haar tenten weer op op het terrein van kasteel Radboud. Het Verbond van Christophorus is een levende geschiedenisgroep. Zij beelden het leven uit van rond 1475, zowel wat betreft kleding en tenten als voedsel en werkzaamheden.
Bij het gezelschap hebben zich onder andere aangesloten: een pottenbakker, een monnik, een heiligenbakker, een verhalenverteller, een kaarsenmaker en speciaal voor dit weekend de valkenier van Birdlive met zijn roofvogels. De pottenbakker maakt kookpotten, drinkbekers en dienschalen van aardewerk en verkoopt ze ook op deze dagen. De kaarsenmaker produceert van schapenvet zijn vetkaarsen. Alle onderdelen van dieren werden destijds gebruikt. De heiligenbakker maakt beeldjes van heiligen. Daarbij worden ze geboetseerd en geschilderd. De monnik neemt zijn schrijftafel mee en laat zien hoe men in de Middeleeuwen schreef en geeft de bezoekers gelegenheid zelf met een veer te schrijven. Het eten wordt uiteraard gekookt op een open vuur en bezoekers kunnen zien en ruiken wat er gegeten werd in deze tijd. Voor kinderen zijn er middeleeuwse spellen te doen.
Nieuwsgierig geworden naar het Verbond van Christophorus? Kom zondag 24 of maandag 25 mei (tweede pinksterdag) tussen 11.00 en 17.00 uur naar kasteel Radboud. Entree: 7 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 4,50 euro. Meer informatie: www.kasteelradboud.nl of 0227-541960.