NK Foil Windsurfen op het IJsselmeer bij Medemblik

Sport
Het NK Foil Windsurfen wordt aankomend weekend gehouden in Medemblik.
Het NK Foil Windsurfen wordt aankomend weekend gehouden in Medemblik. (Foto: Pixabay)

De beste Nederlands windsurfers zijn 23 en 24 september  in Medemblik en strijden voor de nationale titels. De Vooroever is het toneel voor het tweede evenement van het Nederlands Kampioenschap Foil Windsurfen, onderdeel van het grotere evenement United4 Regatta Medemblik.

De wedstrijd, die deel uitmaakt van een reeks van drie, belooft een spannende strijd te worden. De derde en beslissende wedstrijd vindt plaats in Almere op 4 en 5 november.

Het Nederlands Kampioenschap Foil Windsurfen is niet alleen een competitie voor ervaren windsurfers, maar ook een kans voor getalenteerde jeugdsurfers. Voor jongens en meisjes tot en met 17 jaar is de wedstrijd in Medemblik een kans om zich te kwalificeren voor het ‘IQ Foil’ in Brazilië. Twee felbegeerde tickets liggen in het verschiet: één voor de jongens en één voor de meisjes.

Bij de jongens denken kenners dat de volgende namen kanshebber zijn voor dat gave ticket: Matt de Jong, Skip Brull, Kaj Rozeboom en Bart van de Bogaard. Bij de meiden maken Zara Rozeboom en Louisa Schmidt een goede kans voor dit fantastische ticket.

De wedstrijd in Medemblik, die deel uitmaakt van het evenement United4 Regatta Medemblik, belooft niet alleen hoogstaande windsurfactie, maar ook een geweldige sfeer aan het strand waarbij iedereen welkom is om te kijken. Zaterdag starten de deelnemers om 11.00 uur en zondag om 10.00 uur.