Voorstelling Tante Truus en Mammie Mies in De Schoof in Wervershoof

Uit
Jenny Tuytel en Marjan Vlam als Tante Truus en Mammie Mies.
Jenny Tuytel en Marjan Vlam als Tante Truus en Mammie Mies. (Foto: Ruud Hager)

In samenwerking met toneelgroep Europa en Sociaal Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof wordt in het kader van Theater Na de Dam het indringende toneelspel Tante Truus & Mammie Mies gespeeld. 

Tante Truus & Mammie Mies is een voorstelling over twee bescheiden bij het grote publiek onbekende verzetsheldinnen die deden wat ze moesten doen. De productie oogstte de waardering van het Nationaal Comité 4/5 mei. Daarnaast wordt de uitvoering opgenomen in de agenda op de website van Theater Na de Dam.

Jenny Tuytel en Marjan Vlam tekenen samen voor het script, de productie en het spel van deze voorstelling die al met veel succes in de regio is gespeeld. Het publiek reageerde met woorden als 'indringend en af en toe beklemmend', 'bewonderenswaardig' en 'naast een traan ook een lach'.

Tante Truus & Mammie Mies is een aanbeveling voor mensen die in deze tijd op een bijzondere manier meer aandacht willen voor gedenken evenals voor liefhebbers van theater.

De voorstelling is te zien op zondag 1 mei om 15.00 uur; maandag 2 en dinsdag 3 mei om 20.15 uur; woensdag 4 mei om 21.00 uur, na de Nationale Dodenherdenking op de Dam, in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof, Kerkelaantje 1in  Wervershoof. Kaarten á 12,50 euro (inclusief drankje na afloop) en meer informatie is te vinden op www.deschoof.nl, onder ‘activiteiten' en ‘tickets' of aan de kassa. In verband met het bewuste lage aantal toegelaten bezoekers krijgen reserveringen via de website voorrang. 

Na afloop gelegenheid tot napraten met de speelsters over het hoe, het wat en het waarom van deze voorstelling.