Schuitentocht Koggeschuiten naar de Haukes

Uitgaan
Met de schuit eropuit! Bar gezellig!
Met de schuit eropuit! Bar gezellig! (Foto: Facebook Koggeschuiten)

Schuitenvereniging De Koggeschuiten verzorgt van vrijdag 23 tot zondag 25 juni een prachtig vaarweekend naar het voormalig eiland Wieringen. Deelnemers verblijven twee nachten in de haven van het pittoreske de Haukes.

Bij roeivereniging De Kogge (bij de burg over de Dirk Bijvoetweg) vertrekken de schuitenvaarders op vrijdag 23 juni rond 11.00 uur. Ze varen richting de sluis van Medemblik. Daar zakken ze vijf meter de diepte in om vervolgens in de Wieringermeer te belanden. Daarna richting de sluis van Kolhorn om vervolgens weer zes meter omhoog te gaan en uiteindelijk in de haven van de Haukes te komen. Rond 16.00 uur meert iedereen aan en gaat aan wal, even mooi aanzitten onder het genot van dikke lachers en een lekkere borrel. De barbecue wordt ‘s avonds aangestoken en de avond zal nog lang duren...

Het ontbijt begint zaterdag 24 juni rond 10.00 uur. Daarna vanaf 11.00 uur genieten van een mooie vaartocht langs Anna Paulowna, Oudesluis, Schagen en Kolhorn. In Schagen wordt het Automuseum bezocht. Rond 18.00 uur is iedereen weer terug in de Haukes, waar een heerlijke Indische rijstafel klaarstaat. 

De terugtocht naar Westfriesland begint zondag 25 juni  rond 11.00 uur na een heerlijk ontbijtje.

Wie mee wil met deze mooie schuitentocht kan bellen naar Tim: 06-23465309, Kees 06-33611542 of bij David 06-21561717. De prijs is all inclusive.

Het thema van het weekend is: ‘geen stress, ‘t tuffe gaat vanzelf’.

Met zijn allen door de sluis.