Veel activiteiten tijdens Rondom Weekend

Uitgaan
Medemblik got Talent, en er loopt genoeg rond in de havenstad.
Medemblik got Talent, en er loopt genoeg rond in de havenstad. (Foto: aangeleverd)

Voorafgaand aan de Dag der Dagen, is het dagenlang feest in Medemblik: het Rondom Weekend. Dit startte al op woensdag13 september met de stadsquiz in Sint Pieter.

De inschrijvingen voor alle activiteiten zijn gesloten, maar toch is er voor iedereen nog genoeg te beleven. Zo is er donderdagavond van 18.00 tot 22.00 uur de jurering van de Streettour, waar ook het publiek aan kan meedoen. Wandel of fiets langs alle deelnemende straten en verzamel daar de letters die samen een woord vormen. Deelnemers maken kans op een heerlijke taart.

Iedereen vanaf 55 jaar kan donderdagmiddag 14 (13.30-17.00 uur) en vrijdagavond 15 september (20.00-23.00 uur) terecht in het Sint Pieter, aan de Ridderstraat, voor een kaartmiddag en bingo. Aanmelden hiervoor is niet nodig, gewoon Sint Pieter binnenlopen.

De jeugd is op vrijdag 15 en zaterdag 16 september aan de beurt. De kleuters leven zich van 15.30 tot 17.00 uur heerlijk uit in het Funfestijn aan de Randweg en de oudere jeugd kan van 18.30 tot 22.00 uur bowlen en discodansen in de bowlingbaan aan de Zeldenrust.

De grote tent op de Oude Haven is vrijdag voor het eerst open voor de uitreiking van de prijzen voor de Streettour en de Prominenten Playback Show. Dit jaar maar liefst elf deelnemers en het publiek stemt mee via een qr-code. De avond duurt van 20.00 tot 00.30 uur,

De allerkleinsten genieten zaterdag van 11.00tot 12.00 uur van de poppenkast en in de middag juicht van 14.00 tot 16.00 uur de jeugd daar voor de deelnemers van Medemblik Got Talent. Hieraan doen dertien jonge deelnemers mee. Kom ook gezellig naar de tent om naar al deze Medemblikker talenten te kijken.

Zaterdag gaan 75 teams tussen 17.00 en 21.00 uur op pad door Medemblik om mee te doen met de puzzelfietstocht. Wie zich niet heeft ingeschreven als team: fiets of wandel langs de posten, het is fantastisch om naar de deelnemers te kijken en de posten te bewonderen. Sommigen zijn ware kunststukken.

Na de prijsuitreiking van de puzzeltocht van 22.00 tot 00.30 uur livemuziek van Bob en de Blue Band in de tent.

Belangstellenden schuiven zondag 17 september om 12.00 uur aan bij de Stadbrunch op de Nieuwstraat. Er zijn tal van enthousiaste ondernemers die hun lekkernijen aanbieden welke aangeschaft worden met Rondom-munten.

Daarna om 15.00 uur op naar de afsluiting van het weekend: het muziekfestival in de tent. Het Rondom Weekend sluit af om 20.15 uur.

Voor iedereen genoeg te beleven tijdens het mooiste weekend van Medemblik! Voor meer informatie en het laatste nieuws over Rondom, bezoek www.rondommedemblik.nl