Toneel en koren tijdens kerstmarkt in Wognum

Uitgaan
Het Dickenskoor treedt op in boerderij Welgelegen.
Het Dickenskoor treedt op in boerderij Welgelegen. (Foto: aangeleverd)

Twee monumentale panden in het hart van Wognum, de protestantse kerk en boerderij Welgelegen, bieden onderdak aan een gevarieerde kerstmarkt. Deze markt wordt gehouden op vrijdag 8, vanaf 17.00 uur, en zaterdag 9 december, vanaf 10.00 uur.

In de kerk staan kramen vol zelfgemaakte producten. Je kunt kerstballen versieren, er komt een cartoontekenaar en natuurlijk draait het Rad van Avontuur. Oliebollen, koffie, thee en taart zijn verkrijgbaar. Buiten worden kerstbomen verkocht.

Kerstvertelling

Leden van de plaatselijke toneelvereniging De Oefenschool verzorgen vrijdagmiddag- en avond een kerstvertelling voor jong en oud in en rond Welgelegen. In groepjes worden de deelnemers meegenomen van de kerk naar de boerderij, terwijl een spannend verhaal verteld en gespeeld wordt.

De Kerstman bivakkeert zaterdagmiddag op de dars. Hij nodigt bezoekers uit om met hem op de foto te gaan. In het vierkant wordt die middag gezongen vanaf 11.30 tot 16.00 uur. Bij toerbeurt treden de koren Step by Step, de Moonliners en het Dickenskoortje op.

Step by Step is een countrymuziekgroep met een heel eigen stijl. De Moonliners telt twaalf zangers en zangeressen. Onder leiding van Laura Tesselaar brengen zij een breed scala aan overwegend a capella muziek. Mede door de levendige presentatie waarbij muzikaliteit samengaat met showelementen en een snufje humor, oogsten de Moonliners veel waardering bij hun optredens.

Het Dickenskoortje bestaat uit zeven zangeressen uit Wognum: Joke Komen, Irma Loos, Erie Huisman, Lida Kok, Ella Jong, Marijke Roemer en Conny Dekker. In fraaie kledij uit de tijd van Charles Dickens zingen ze hun kerstrepertoire.

Opbrengst

De opbrengst is bestemd voor het jaardoel van de protestantse gemeente Het Vierkant: het straatpastoraat in Hoorn en omgeving.