De Vrijwilligersmarkt werd goed bezocht.
De Vrijwilligersmarkt werd goed bezocht. (Foto: aangeleverd)

Vrijwilligersmarkt Medemblik gezellig druk

Werken

Het was gezellig druk tijdens de Vrijwilligersmarkt Medemblik op 26 november. VrijwilligersPunt Westfriesland organiseerde dat in opdracht van de gemeente Medemblik. In De Schoof in Wervershoof kwamen zo’n 150 geïnteresseerden inspiratie opdoen en zich laten informeren over vrijwilligerswerk in de regio.

Sleutelen aan voortuigen en machines, koken voor ouderen, activiteiten organiseren voor mensen met een beperking, roofvogels verzorgen, kleding inzamelen, bezoekers ontvangen in een museum… het gevarieerde aanbod van bijna dertig maatschappelijke organisaties uit de regio gaven een goed beeld van hoe divers vrijwilligerswerk is. En, was er geen passend vrijwilligerswerk te vinden tussen de aanwezige organisaties, dan kon men terecht bij Vrijwilligerspunt waar men kon neuzen tussen ruim driehonderd digitale vrijwilligersvacatures uit West-Friesland.

Extra vrijwilligers

De reacties van de deelnemende organisaties waren zeer positief. Maar het was ook goed voor de bekendheid, zoals voor de organisatie ‘In de Familietuin’ die nog niet zo lang bestaat en veel contacten heeft gelegd. Humanitas/Home-Start heeft niet alleen veel mensen verteld over de organisatie, maar kreeg er ook een nieuwe vrijwilliger bij! Het Oorlogsmuseum kon zijn geluk niet op: “We zijn super enthousiast: we hebben maar liefst dertien namen genoteerd van mensen die binnenkort een dagje meelopen. Voor ons kan deze markt echt niet meer stuk!”

Verbinden van organisaties en vrijwilligers

Ook de markttafel van Vrijwilligerspunt werd goed bezocht. Anouschka Timm: “Onze collega van Taalhuis Westfriesland heeft twee dames kunnen interesseren voor Taalmaatje en veel informatie over taalvrijwilligers meegegeven. Ook maakten we een aantal mensen enthousiast die bewoners uit de regio willen helpen, zoals met een boodschapje, een klusje in huis of voor gewoon een gezellig praatje. En een aantal organisaties boden klussen aan voor NLdoet volgend jaar; dé landelijke vrijwilligersactie. We zoeken er nog heel veel voor de ruim zevenhonderd leerlingen van diverse scholen uit Westfriesland, maar hiermee zijn een aantal leerlingen onder de pannen! Ook voor ons dus een hele waardevolle markt!” 

Loes Kamma van de gemeente Medemblik is blij met de vrijwilligersmarkt in haar gemeente: “We zijn als gemeente trots op zo’n mooi breed en gevarieerd aanbod van maatschappelijke organisaties. Wij faciliteren als gemeente graag in het verbinden van organisaties en vrijwilligers. De vrijwilligersmarkt blijkt hiervoor een mooi en geslaagd middel en we zijn blij dat Vrijwilligerspunt de organisatie op zich heeft genomen!”

Afbeelding
Afbeelding
Plan aanpak vreugdevuur veilig te maken in Opperdoes Algemeen 25 jan, 09:19
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 11:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 11:25
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Afbeelding
Integrale controles buitengebied Algemeen 23 jan, 14:01
Afbeelding
Tulpenkeuren terug in de Schoof in Wervershoof Algemeen 23 jan, 10:45
Afbeelding
Dementie treft veel ouderen in onze regio: lees hier over de cijfers Algemeen 23 jan, 09:53
Afbeelding
Fietser aangereden in Zwaagdijk-Oost 112-nieuws 22 jan, 02:15
Afbeelding
Talenten Sem en Vik Bleeker uit Wognum voetballen in de hoofdklasse Algemeen 19 jan, 08:00
Afbeelding
Schoolvakanties 2023: alle vakanties regio Noord op een rij Algemeen 18 jan, 14:52
Afbeelding
Bijzondere herdenking bij oorlogsmunument in Midwoud Algemeen 18 jan, 11:44
Afbeelding
Thijs Abbekerk uit Andijk zilver bij Skills wedstrijden Hovenier Algemeen 18 jan, 09:01