Vrijwilligersmarkt Medemblik gezellig druk

Werken
De Vrijwilligersmarkt werd goed bezocht.
De Vrijwilligersmarkt werd goed bezocht. (Foto: aangeleverd)

Het was gezellig druk tijdens de Vrijwilligersmarkt Medemblik op 26 november. VrijwilligersPunt Westfriesland organiseerde dat in opdracht van de gemeente Medemblik. In De Schoof in Wervershoof kwamen zo’n 150 geïnteresseerden inspiratie opdoen en zich laten informeren over vrijwilligerswerk in de regio.

Sleutelen aan voortuigen en machines, koken voor ouderen, activiteiten organiseren voor mensen met een beperking, roofvogels verzorgen, kleding inzamelen, bezoekers ontvangen in een museum… het gevarieerde aanbod van bijna dertig maatschappelijke organisaties uit de regio gaven een goed beeld van hoe divers vrijwilligerswerk is. En, was er geen passend vrijwilligerswerk te vinden tussen de aanwezige organisaties, dan kon men terecht bij Vrijwilligerspunt waar men kon neuzen tussen ruim driehonderd digitale vrijwilligersvacatures uit West-Friesland.

Extra vrijwilligers

De reacties van de deelnemende organisaties waren zeer positief. Maar het was ook goed voor de bekendheid, zoals voor de organisatie ‘In de Familietuin’ die nog niet zo lang bestaat en veel contacten heeft gelegd. Humanitas/Home-Start heeft niet alleen veel mensen verteld over de organisatie, maar kreeg er ook een nieuwe vrijwilliger bij! Het Oorlogsmuseum kon zijn geluk niet op: “We zijn super enthousiast: we hebben maar liefst dertien namen genoteerd van mensen die binnenkort een dagje meelopen. Voor ons kan deze markt echt niet meer stuk!”

Verbinden van organisaties en vrijwilligers

Ook de markttafel van Vrijwilligerspunt werd goed bezocht. Anouschka Timm: “Onze collega van Taalhuis Westfriesland heeft twee dames kunnen interesseren voor Taalmaatje en veel informatie over taalvrijwilligers meegegeven. Ook maakten we een aantal mensen enthousiast die bewoners uit de regio willen helpen, zoals met een boodschapje, een klusje in huis of voor gewoon een gezellig praatje. En een aantal organisaties boden klussen aan voor NLdoet volgend jaar; dé landelijke vrijwilligersactie. We zoeken er nog heel veel voor de ruim zevenhonderd leerlingen van diverse scholen uit Westfriesland, maar hiermee zijn een aantal leerlingen onder de pannen! Ook voor ons dus een hele waardevolle markt!” 

Loes Kamma van de gemeente Medemblik is blij met de vrijwilligersmarkt in haar gemeente: “We zijn als gemeente trots op zo’n mooi breed en gevarieerd aanbod van maatschappelijke organisaties. Wij faciliteren als gemeente graag in het verbinden van organisaties en vrijwilligers. De vrijwilligersmarkt blijkt hiervoor een mooi en geslaagd middel en we zijn blij dat Vrijwilligerspunt de organisatie op zich heeft genomen!”

Afbeelding