Workshop Leren luisteren in Medemblik

Zorg
Kinderen zoeken grenzen op. Aan ouders om hen te leren om te luisteren.
Kinderen zoeken grenzen op. Aan ouders om hen te leren om te luisteren. (Foto: Adobe Stock)

De gratis workshop ‘Leren luisteren’ vindt 19 april van 19.30 tot 21.30 uur plaats bij de GGD, Sint Maartenshof 36 in Medemblik. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. 

Alle ouders/opvoeders kennen het moment dat zij merken dat hun kind niet naar hen luistert. Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren om te gehoorzamen. Ouders/opvoeders kunnen een kind leren om mee te werken en zich goed te gedragen. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. In deze workshop worden tips gegeven om te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen gevraagd wordt. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen. 

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Kijk op https://www.ggdhollandsnoorden.nl/thema/kind-opgroeien/extra-ondersteuning-thuis/cursusaanbod-ouder-kind/  

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op de website. Vragen? Neem contact op met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100550, optie 4 (door de week bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur).