Rijnmondveilig : Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit

112-nieuws
Zeer grote brand bij AVR Botlek
Zeer grote brand bij AVR Botlek (Foto: Patrick Wanders)

Sinds donderdagmiddag is er een brand uitgebroken bij een groot afvalverwerkingsbedrijf in het Botlekgebied in Rotterdam. Vrijdagochtend is de brand opnieuw opgelaaid. Door een verandering in de windrichting kan deze situatie leiden tot geuroverlast in de gemeenten Westland en Midden-Delfland.

De brand ontstond donderdagmiddag in een loods van afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rozenburg, waar huishoudelijk afval was opgeslagen. Hoewel het donderdagavond leek alsof de brand onder controle was, laaide het vuur weer op kort voor middernacht.

Het blussen van de brand blijkt een enorme uitdaging, aangezien de brandweer moeite heeft om bij de vuurhaard te komen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt aan Omroepwest dat het mogelijk nog dagen kan duren voordat de brand volledig onder controle is. Inwoners van Vlaardingen, Maassluis, Westland en Midden-Delfland wordt aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatiesystemen uit te schakelen om mogelijke geuroverlast te voorkomen.