Veel vertrouwde namen bij gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen
Afbeelding

Inwoners van Midden-Delfland kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 hun stem uitbrengen op één van de volgende zeven partijen: CDA, OGP, VVD, Mijn Partij, D66, CU of PvdA; ofwel exact dezelfde partijen die de afgelopen vier jaar de gemeenteraad hebben gevormd.

Door Marc Schapers

Anders dan in een aantal omliggende gemeenten hebben zich in Midden-Delfland geen nieuwe partijen gemeld bij het centraal stembureau om aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen.

De kandidatenlijsten van de partijen die wel meedoen bevatten weinig of geen verrassingen; er staan vooral vertrouwde namen op. Alle huidige fractievoorzitters in de raad van Midden-Delfland zijn opnieuw lijsttrekker voor hun partij en de huidige raadsleden staan allemaal op verkiesbare plaatsen. 

Nieuwe kandidaten

Bij zowel OGP als Mijn Partij staat overigens wel een ‘nieuwe’ naam hoog op de kandidatenlijst: Sandra Koppert bij de OGP en Neal Ruiterman bij Mijn Partij staan beiden op een tweede plek. Koppert is werkzaam in de ouderenzorg. Ruiterman geniet enige bekendheid omdat hij zich sterk maakt voor de bouw van goedkope starterswoningen. Volgens hem moet de gemeente meer werk maken van kleine woningen voor jongeren, maar ook voor ouderen die kleiner willen gaan wonen en zo doorstroming bevorderen.

Stemgerechtigde inwoners van Midden-Delfland die invloed willen uitoefenen op het reilen en zeilen van ‘hun’ gemeente kunnen woensdag 16 maart 2022 hun stem uitbrengen in een van de negen stembureaus (in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden, elk drie). Wie op woensdag niet in gelegenheid is of zelf een rustig moment wil uitkiezen om te stemmen kan op maandag 14 en dinsdag 15 maart van 7.30 en 21.00 uur terecht in De Hoornbloem in Den Hoorn, Sporthal de Hofstede in Maasland en De Dorpshoeve in Schipluiden. Inwoners van Midden-Delfland ontvangen uiterlijk op 2 maart hun stempas. Met de stempas plus een identiteitsbewijs kan men in elk stembureau binnen de gemeente zijn of haar stem uitbrengen.

Betaalbaar bouwen

De Schakel biedt de komende weken de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen de mogelijkheid zich in deze krant uit te spreken over een viertal stellingen en zo de kiezers te helpen op de (voor hen) juiste partij te stemmen. In de Schakel van volgende week leest u de reacties op de eerste stelling: die luidt: “Midden-Delfland moet vooral betaalbare woningen bouwen voor de eigen bewoners”.