Lezing over het werk van architect Jan van Beurden

Algemeen
Schetsontwerp van tuinderswoning aan de Woudselaan door Jan van Beurden.
Schetsontwerp van tuinderswoning aan de Woudselaan door Jan van Beurden. (Foto: Hist. Ver. Oud-Schipluiden)

Op donderdagavond 21 april houdt Peter van Beurden op uitnodiging van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden een lezing over het werk van zijn vader, gemeenteopzichter en architect Jan van Beurden (1908-1988). De bijeenkomst vindt plaats in de Hoornbloem, Kon. Julianaplein te Den Hoorn, aanvang 20.00 uur.

Jan van Beurden is een geboren Schipluidenaar. Hij heeft in Midden-Delfland (vóór 1947) en in het Westland (ná 1947) de nodige sporen in de bouw achtergelaten. Zijn ontwerpen munten uit door gedegen vakbekwaamheid, fijnzinnigheid en zijn sociaal bouwkundig ideaal: alle mensen moeten goed kunnen wonen. Van Beurden heeft veel bijgedragen aan de groei van de tuinbouw in Den Hoorn met zijn ontwerpen voor tuinders- en arbeiderswoningen en schuren. Hij is ook van grote betekenis geweest bij de eerste uitbreidingen van de dorpskernen van Schipluiden en Den Hoorn.

Spreker Peter van Beurden heeft 212 projecten van zijn vader geïnventariseerd. In de lezing worden de aanwezigen in beeld en verhaal geleid langs de werken die in Schipluiden en Den Hoorn dankzij Jan van Beurden tot stand kwamen. Om het verhaal af te ronden wordt ook nog een klein uitstapje naar het Westland gemaakt. 

De zitplaatsen in de zaal worden ruim ingedeeld. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.