High Tea voor jong en oud in De Eénhoorn

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

Op zaterdagmiddag 14 mei was het zover: de high tea voor kinderen en ouderen vond plaats bij de St Antonius en St. Corneliuskerk in Den Hoorn. Ongeveer 20 ouderen en 12 kinderen hadden zich aangemeld voor een gezellige middag in het kader van ‘Doe iets moois voor een ander’ in De Eénhoorn.

Bij binnenkomst werden alle meegebrachte (zelfgemaakte) zoete en hartige koekjes, taartjes en hapjes mooi gepresenteerd op een grote tafel. De ouderen namen gezellig plaats aan één van de vijf grote tafels in de zaal, waar de kinderen bij aansloten. Diaken Melchior Kerklaan opende met een verhaal waaruit bleek dat het verschil tussen minder lekker en lekker eten zit in de juiste ingrediënten met als belangrijkste ingrediënt: een beetje liefde. En dat is nu precies wat de kinderen in hun zelfgemaakte high tea hapjes hadden gestopt.

Stil is het de hele middag niet geweest, vanaf het begin werd er volop gekletst en gelachen. De kinderen en ouderen kenden elkaar niet, maar de inspirerende vragen uit de Kletspot zorgden voor genoeg gespreksstof en de rest van het gesprek ging vanzelf. Ondertussen werd er genoten van al het lekkers met een heerlijk kopje thee, koffie of glas limonade.

Een muzikaal quizmoment tussendoor zorgde voor extra gezelligheid. Degenen die de liedjes uit de oude doos kenden, mochten meezingen. Er werd uit volle borst meegezongen met onder andere ‘Mijn opa, mijn opa’ en ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ en ‘Sofietje’ . Voor de kinderen waren veel van deze liedjes nieuw, maar bij ‘En we gaan nog niet naar huis’ zongen ook zij uit volle borst mee, want dat is een lied dat jong en oud kent.

Om 16.45 uur werd de middag afgesloten, de tafel met lekkers was leeg gesmikkeld en er kan worden teruggekeken op een mooie, gezellige en geslaagde activiteit.