Leerlingen de Ark zorgen voor een Beweegpad

Algemeen
 Een van de groepen van De Ark met QR-fit.
Een van de groepen van De Ark met QR-fit. (Foto: GvW-T)

Hoe krijg je kinderen en grote mensen meer aan het bewegen? Daar weten de kinderen van de christelijke basisschool De Ark uit Schipluiden inmiddels alles van. Want zij verlenen hun medewerking aan een echt Beweegpad.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

De kinderen van De Ark zijn er natuurlijk best een beetje trots op; zij mogen figureren in allerlei filmpjes die mensen, groot en klein, moeten verleiden meer te bewegen. Midden-Delfland krijgt in Schipluiden een echt Beweegpad van maar liefst 1,5 kilometer lang! Directeur Michèle Kooistra legt het principe even uit: “Langs een bestaand wandelpad worden paaltjes geplaatst. Op deze paaltjes wordt een bordje met een QR-code bevestigd. De QR-code scan je met je mobiele telefoon. Dan kom je in een menu waarin je kunt kiezen uit drie niveaus. Elk niveau bevat beweegoefeningen die je voorgedaan krijgt via een filmpje op je mobiele telefoon. Je voert de oefening op het door jou gekozen niveau uit en wandelt door naar het volgende paaltje. De wandelroute wordt zo een sportieve belevenis.”

Filmpjes

En wat is nu het leuke voor de leerlingen van De Ark? Zij hebben de oefeningen voor mogen doen en dat werd allemaal gefilmd. Eigenlijk zijn de kinderen dus een beetje beroemd geworden! Er zijn in ons land veel meer beweegpaden maar het is het eerste pad in Nederland waar een basisschool bij betrokken is. Dus dat is wel weer heel bijzonder. De gemeente was ook enthousiast daarom kreeg de school niet alleen toestemming maar ook een subsidie. Een en ander vindt plaats in samenwerking met de coördinator bewegen van SCO Delft en het bedrijf QR-fit. U vindt het pad straks in de buurt van het gemeentehuis. Maar De Schakel MiddenDelfland houdt u natuurlijk op de hoogte.