Fresh Dance, daar word je vrolijk van!

Algemeen
Dansend de dag beginnen, wie wil dat nu niet?
Dansend de dag beginnen, wie wil dat nu niet? (Foto: GvW-T)

Er was vroeger een rijmpje: “Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!” En dát is nu juist de essentie van Fresh Dance. Lekker ’s morgens vroeg de slaap uit je ogen dansen, samen met andere enthousiaste dorpsgenoten. 

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei a.s. wordt er aan de Lookwatering gedanst op het terrein van Bram en Ingrid van Marrewijk. Fresh Dance dus! Vanaf 08.40 uur ben je welkom en om 9.00 uur gaat de dansvloer open. 

Waar je vroeger ging dauwtrappen op Hemelvaartsdag kun je nu met je voetjes van de vloer. Met DJ Layon Nais erbij kun je echt niet stil blijven staan. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen manier.

Goede start

Brenda Kooy nam een aantal jaar geleden het initiatief. Mede door de samenwerking met CuluurStek Den Hoorn werden de edities van Fresh Dance in 2018 en 2019 een heerlijk succes. Wie wordt er nou niet vrolijk van dansen? Brenda: “Het idee om dansend de dag te starten sprak mij aan, het geeft zo’n positieve vibe: dan ben je meteen de hele dag wel vrolijk. Bij het uitgaan heb je er ook plezier in als veel mensen lekker dansen. Maar helaas is dat vaak pas heel laat op de avond. Daarom vind ik het heerlijk om juist de dag te starten met dansen! Ik krijg er heel veel energie van en de dag kan niet meer stuk!”, aldus Brenda. 

Festival-gevoel

Bram en Ingrid van Marrewijk aan de Lookwatering nr. 61-B in Den Hoorn stellen ook dit jaar zonder aarzeling hun tuin weer beschikbaar. Het is een perfecte locatie voor een echt festival-gevoel. Hoe meer mensen er mee doe hoe leuker het wordt. 

Vanaf 08.40 uur heb je kans om een bakkie koffie of thee te nuttigen en om 09.00 uur gaat de deur dicht en de tuin open. Lekker samen uit je dak gaan op muziek van DJ Layon Nais. Daarna is er nog een uur de tijd voor een Afterbakkie. 

Kom naar de Lookwatering, betaal 5 euro cash aan de deur en leef je lekker uit. De organisatie vindt het prettig als je je vooraf aanmeldt voor de laatste informatie. Dit kan door te mailen naar info@cultuurstek.nl.