Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities

Algemeen
Elk jaar genieten honderdduizenden bezoekers langs de waterkant van de schitterend opgemaakt schuiten en vletten.
Elk jaar genieten honderdduizenden bezoekers langs de waterkant van de schitterend opgemaakt schuiten en vletten. (Foto: ARNAUD ROELOFSZ)

Na twee coronajaren keert het Varend Corso Westland dit jaar terug. Op 3 belangrijke punten verschilt het bloemenspektakel van voorgaande edities.

1. Het Varend Corso komt uitgebreid op televisie

Het Varend Corso kwam in 2020 al even kort op tv met een eenmalig item, maar vanaf 28 mei wordt er in de uitzending van De Grote Tuinverbouwing bij SBS6 wekelijks een speciaal item aan het corso gewijd. Het programma begint om 17.00 uur. Honderdduizenden kijkers in heel Nederland kunnen daardoor kennismaken met al het moois dat de Nederlandse tuinbouw te bieden heeft en zien hoe dat volgende maand op spectaculaire wijze gepromoot wordt. 


Mensen kunnen voor het eerst een kijkje achter de schermen van het Varend Corso krijgen in het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing. - ARNAUD ROELOFSZ

Het corso is dit jaar een samenwerking aangegaan met het populaire TV-programma op SBS6 dat wordt gepresenteerd door onder anderen Rob Verlinde en Ivo Putman. De komende zes weken zal nog vaker aandacht worden besteed aan de voorbereidingen voor het vierdaagse bloemenspektakel. De filmploeg gaat bij verschillende deelnemers langs om een kijkje te nemen achter de schermen. De Grote Tuinverbouwing vaart zelf ook met een eigen boot mee in de stoet en doet daarvan ook verslag. 

2. In juni in plaats van augustus

Het Varend Corso Westland  wordt dit jaar in juni gehouden in plaats van augustus. Ook is de start een dag eerder dan gebruikelijk: al op donderdagmiddag varen de boten af.

3. Oh, oh Den Haag

Op zondag doet de stoet van tientallen vaartuigen voor het eerst ook Den Haag aan.


Vanuit Honselersdijk, via Wateringen en Rijswijk doen de prachtig versierde boten op zondag 26 juni voor het eerst ook Den Haag aan. - Varend Corso

Elk jaar genieten honderdduizenden bezoekers langs de waterkant van de schitterend opgemaakt schuiten en vletten. Visueel en muzikaal spektakel wordt in de stoet van tientallen vaartuigen afgewisseld met minutieus ontworpen arrangementen van bloemen, planten en groenten. Dit jaar is het corso van 23 tot en met 26 juni. Kijk voor de exacte routes en tijden op de website: www.varendcorso.nl.