Nieuwe vrijwilligers gezocht voor De Dorpshoeve

Algemeen
Net als de koffieochtenden en de avondmaaltijden is ook de Wereldwinkel te vinden in De Dorpshoeve.
Net als de koffieochtenden en de avondmaaltijden is ook de Wereldwinkel te vinden in De Dorpshoeve. (Foto: GvW-T)

De Dorpshoeve wordt gerund door vrijwilligers, en hoe! Daarom is het mogelijk om er een bruisend gemeenschapshuis van te maken. Dat was de afgelopen twee jaren niet gemakkelijk maar nu zijn eigenlijk alle activiteiten wel weer opgestart; ze zoeken wel nog meer vrijwilligers. 

Door Gemma van Winden-Tetteroo

“We hebben twee saaie jaren achter de rug die ook financieel niet makkelijk waren,” zo vertelt een van de vrijwilligers. “Maar we hebben ons er met hulp van de overheid, ook de gemeente, aardig doorheen geloodst. We zijn nu inmiddels lekker op dreef. Men vindt het prettig dat er weer wordt gekookt op dinsdagavond en dat er op de dinsdagen koffieochtenden zijn. Ook klaverjassen en bridge zijn begonnen. De Wereldwinkel is steeds present en de sporters kunnen na het sporten aan de bar met een drankje even bijkomen. Evenementen en feesten zijn mogelijk, kortom: het is weer helemaal leuk in De Dorpshoeve.”

Draaien

Zonder vrijwilligers kan De Dorpshoeve niet werken. Door de stille periode van de afgelopen twee jaar, hebben sommige vrijwilligers andere bezigheden gevonden of ze kunnen of willen nu gewoonweg minder tijd vrijmaken voor De Dorpshoeve. “Wij zijn als Dorpshoeve zeer afhankelijk van vrijwilligers. Natuurlijk hebben we Chapuk als enige betaalde werknemer, maar verder zijn het de vrijwilligers die de Dorpshoeve draaiend houden. En wij willen heel graag dat De Dorpshoeve blijft draaien, want wij merken dat wij in een duidelijke behoefte voorzien. We zouden ook met plezier meer activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld de rommelmarkt. Die werd in het verleden altijd zeer goed bezocht en veel mensen vragen er weer naar. Daarom zoeken wij naar vrijwilligers die dit willen gaan ‘trekken’, dat komt neer op twee tot vier keer per jaar. En misschien zijn er wel geheel nieuwe initiatieven die men in De Dorpshoeve wil uitvoeren.”

Info

Liever gezellig achter de bar staan? Ook dat kan, zelfs incidenteel. “We zoeken daarnaast mensen voor allerlei hand- en spandiensten, maar ook voor het bestuur. Ons bestuur wil graag wat verjonging en daarnaast vervanging. Onze gemiddelde leeftijd ligt nu boven de 65 jaar. Dat moet omlaag kunnen! Men kan gerust met ons komen praten. Er is best veel mogelijk wat betreft inzet en betrokkenheid. Wij zijn te vinden via: Locatie en Contact op de website (www.dedorpshoeve-schipluiden.nl) en via email: dedorpshoeve10@caiway.nl.”