Spannend: spuiten met een echte brandweerspuit!
Spannend: spuiten met een echte brandweerspuit! (Foto: GvW-T)

Vijftig jaar Kleuterdag bij de brandweer van Den Hoorn

Algemeen

Dat de brandweer niet alleen uitrukt om een brand te bestrijden, te assisteren bij calamiteiten of ongevallen bewijst de jaarlijkse Kleuterdag. Al vijftig (!) jaar verzorgt de vrijwillige brandweer in Den Hoorn die bijzondere gebeurtenis waar de kinderen nog heel lang over napraten. 

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Vijftig jaar, reden genoeg voor een extra feestelijke Kleuterdag. Vrijwilligers waren al weken bezig met alle voorbereidingen. Ook nu zou het weer een onvergetelijke dag worden. Er waren maar liefst dertien groepen kleuters die met de brandweerauto van school gehaald werden. Spannend! Burgemeester Rodenburg kwam deze dag openen. Voor de kazerne stond een grote ballonnenboog en de deur naar de kazerne was afgesloten met een rood-wit lint met ‘50’ erop. Met een grote schaar, waar normaal gesproken auto’s mee worden opengeknipt om beknelde inzittenden te bevrijden, moest de burgemeester het lint doorknippen. Daarna mochten de kinderen met de burgemeester en de brandweerlieden op de foto.

Informatief

De kinderen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen van Den Hoorn kregen allemaal een brandweerjasje aan en een mooie helm op. De nieuwe jasjes waren trouwens gesponsord onder andere door Naaiatelier ROVIGGO uit Den Hoorn. Daarna kwamen de brandweerslangen tevoorschijn en mochten de kinderen proberen een bal omhoog te spuiten. Grote pret want de juf stond aan de andere kant en zij werd flink natgespoten! Binnen in de garage en de kantine van de brandweer kregen de kinderen uitleg hoe je moet reageren als er brand is. Ook mochten ze een video kijken van brandweerman Sam. Tegelijkertijd werd de uitslag bekend gemaakt van de kleurwedstrijd. Voor de winnaars waren mooie en stoere prijzen beschikbaar gesteld. Toen de kinders alles gehoord en gezien hadden, werden zij weer via een omweg met de brandweerauto terug naar school gebracht. Een dag om nooit te vergeten! Al vijftig jaar lang.

Afbeelding
Zomeravondconcert door fortepianiste Petra Somlai in ‘t Woudt Algemeen 2 aug, 11:06
Afbeelding
Bestuurder MP3 aangehouden na dollemansrit Lotsweg Den Hoorn Algemeen 2 aug, 06:31
Afbeelding
Kunst in de Oude Kerk Maasland Algemeen 1 aug, 09:44
Afbeelding
Reinier de Graaf ziekenhuis breidt Moeder en Kindcentrum uit Algemeen 30 jul, 14:03
Afbeelding
Van het Kassie naar de Schuur Algemeen 29 jul, 18:58
Afbeelding
Ochtendvierdaagse in Schipluiden Algemeen 28 jul, 17:53
Afbeelding
Voltallig orkest Sinfonia Rotterdam treedt op op Markt in Delft Algemeen 27 jul, 14:02
Afbeelding
Extra dijkinspecties vanwege aanhoudende droogte Algemeen 27 jul, 13:58
Afbeelding
Immunotherapie thuis in plaats van in het ziekenhuis Algemeen 26 jul, 08:03
Afbeelding
Expositie Anja Eijgenraam in Hoornse bieb Algemeen 25 jul, 16:46
Afbeelding
GGD Haaglanden start met vaccinatie apenpokkenvirus Algemeen 25 jul, 12:00
Afbeelding
Zomerse foto’s in de krant Algemeen 23 jul, 18:38
Afbeelding
Zomeravondwandeling met Broekpoldergidsen Algemeen 23 jul, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Midden-Delfland

Op Rodi Midden-Delfland volg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland. Rodi Midden-Delfland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Midden-Delfland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland in je mailbox.