Dinsdagavond werd er afscheid genomen van burgemeester Arnoud Rodenburg en OGP-wethouder Sonja Smit.
Dinsdagavond werd er afscheid genomen van burgemeester Arnoud Rodenburg en OGP-wethouder Sonja Smit. (Foto: MS)

Dubbel afscheid bij laatste raadsvergadering

Algemeen

De gemeenteraad van Midden-Delfland heeft afgelopen dinsdagavond afscheid genomen van burgemeester Arnoud Rodenburg en OGP-wethouder Sonja Smit. Dat gebeurde tijdens de laatste vergadering van het college in de huidige samenstelling, een nieuw college wordt naar verwachting begin juli gepresenteerd. 

Door Marc Schapers

CDA-fractieleider Rob Zwaard, die de burgemeester namens alle fracties toesprak, roemde hem om zijn liefde voor Midden-Delfland. “Die was, is en blijft onvoorwaardelijk.” Hij noemde Rodenburg een waar ambassadeur, een burgemeester van het volk, laagdrempelig en benaderbaar, een man die geen mogelijkheid voorbij liet gaan Midden-Delfland op de kaart zetten, die boven de partijen stond en tussen de mensen. 

De burgemeester op zijn beurt sprak vertrekkend wethouder Smit toe. Rodenburg: “Het provinciaal landschap, haar core business, was bij wethouder Smit in goede handen. De contacten met de veehouders, de natuurbeschermers zijn tijdens jouw wethouderschap sterk verbeterd. Met het gevolg dat er vooruitgang en perspectief is.”

OGP-fractievoorzitter Jakob Jongsma prees Smit onder meer voor het op de kaart zetten van Duurzaam Boeren en PUUR, haar heldere kijk op zaken en het uitstekend verwoorden van standpunten. “Wij willen je bedanken voor je tomeloze passie en inzet voor de groene zaak die Midden-Delfland heet.” Hij citeerde tot slot een voormalig OGP-fractievoorzitter: “We weten niet hoe we verder moeten zonder jou, maar we gaan het wel proberen.”

Smit zei in haar korte dankwoord over haar vertrek dat het zo goed is ‘na negen jaar lokale politiek met verschillende rollen, mooie dingen, maar ook gedoe’: “Midden-Delfland staat als een huis in de regio, ik hoop dat het de plek houdt die het nu heeft. Ik wens jullie daar heel veel succes bij, Ik ga jullie missen en toch ook weer niet.”
Rodenburg hield de gemeenteraad in zijn dankwoord voor, dat Midden-Delfland een schat is die niet uiteen mag vallen: “Blijf bezig met de hoofdzaken, heb oog voor elkaar en voorkom chagrijn. We zijn de hoeder van een authentieke waarde. Het Bijzonder Provinciaal Landschap, waarvan we hebben gezorgd dat het werd opgenomen in de Natuurwet, vormt de basis van onze toekomst. Dus: Midden-Delfland let op uw zaak.”

Afbeelding
Bestuurder MP3 aangehouden na dollemansrit Lotsweg Den Hoorn Algemeen 2 aug, 06:31
Afbeelding
Kunst in de Oude Kerk Maasland Algemeen 1 aug, 09:44
Afbeelding
Reinier de Graaf ziekenhuis breidt Moeder en Kindcentrum uit Algemeen 30 jul, 14:03
Afbeelding
Van het Kassie naar de Schuur Algemeen 29 jul, 18:58
Afbeelding
Ochtendvierdaagse in Schipluiden Algemeen 28 jul, 17:53
Afbeelding
Voltallig orkest Sinfonia Rotterdam treedt op op Markt in Delft Algemeen 27 jul, 14:02
Afbeelding
Extra dijkinspecties vanwege aanhoudende droogte Algemeen 27 jul, 13:58
Afbeelding
Immunotherapie thuis in plaats van in het ziekenhuis Algemeen 26 jul, 08:03
Afbeelding
Expositie Anja Eijgenraam in Hoornse bieb Algemeen 25 jul, 16:46
Afbeelding
GGD Haaglanden start met vaccinatie apenpokkenvirus Algemeen 25 jul, 12:00
Afbeelding
Zomerse foto’s in de krant Algemeen 23 jul, 18:38
Afbeelding
Zomeravondwandeling met Broekpoldergidsen Algemeen 23 jul, 10:30
Afbeelding
Koets raakt te water nadat paard in paniek raakt; koetsier bekneld onder koets in Maasland Algemeen 22 jul, 07:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Midden-Delfland

Op Rodi Midden-Delfland volg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland. Rodi Midden-Delfland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Midden-Delfland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Midden-Delfland in je mailbox.